Alarmsysteem

Om je woning, kantoor of schuur te beveiligen tegen inbraak kun je voor een alarmbeveiliging kiezen. Een alarm met geluid schrikt een indringer direct af. Maar je hebt ook alarmen die naast een hard geluid een lichtsignaal geven of ook een melding sturen je telefoon of een alarmdienst. Een alarmsysteem kan een belangrijk onderdeel zijn van je beveiligingsplan. Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van een alarmsysteem. Door deze factoren te overwegen kun je het beste systeem vinden voor jouw situatie. We hopen de keuze voor een alarmsysteem met alle informatie op deze pagina een stukje makkelijker te maken. 

Waar je op moet letten bij aanschaf van een alarmsysteem

Als je een alarmsysteem gaat kopen dan is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden.

1. Draadloos of bedraad?

Er zijn verschillende soorten alarmsystemen beschikbaar, zoals draadloze alarmsystemen en bedrade alarmsystemen. Een draadloos systeem is gemakkelijker te installeren en kan gemakkelijker worden uitgebreid. Bedrade systemen bieden over het algemeen meer betrouwbaarheid en zijn minder gevoelig voor storingen. Een hybride systeem combineert het beste van beiden. Het is belangrijk om te bedenken welk type systeem het beste bij je past.

2. Sensoren

Alarmsystemen kunnen verschillende functies hebben, zoals bewegingssensoren, glasbreuksensoren, deur- en raamsensoren en camera’s. Het is belangrijk om te bepalen welke functies je wilt inzetten voor de beveiliging van jouw huis.

Deur- en raamsensoren: bevestig sensoren op iedere deur en op ieder raam dat toegang verleent tot je huis. Wanneer er een deur of raam geopend wordt terwijl het alarm aanstaat, detecteren deze sensoren dit en activeren ze het alarm.

Bewegingssensoren: deze sensoren plaats je in de hoek van een kamer of op een andere plek waar inbrekers mogelijk langs zullen komen. Bevestig de sensoren zo dat ze de inbreker detecteren voordat die bij waardevolle spullen komt.

Glasbreuksensoren: bevestig glasbreuksensoren op ramen die mogelijk ingeslagen kunnen worden. Deze sensoren merken het op wanneer er glas breekt. Daarna gaat er een alarm af.

3. Alarmering

Overweeg ook hoe je gealarmeerd wit worden. Wil je dat het systeem alleen een luide sirene af laat gaan? Wil je daarnaast ook een alarmmelding op je telefoon ontvangen zodat je weet dat het alarm af gaat als je op vakantie bent? Of wil je dat er ook nog een melding naar een meldkamer gestuurd? 

Een luid alarm heeft vooral een afschrikeffect en kan de omgeving activeren. Door een melding op je telefoon word je op de hoogte gesteld dat er iets in je huis gebeurd, waar je ook bent. En sommige alarmsystemen bieden ook 24/7 monitoring aan. Er wordt dan een meldkamer geïnformeerd als het alarm afgaat, waarna er een bewaker langskomt om de situatie te controleren. 

4. Installatie en gebruiksgemak

Sommige alarmsystemen vereisen professionele installatie, terwijl andere systemen eenvoudig zelf te installeren zijn. Let daarbij op of het systeem eenvoudig te begrijpen en te gebruiken is. Anders is de kans groot dat je het niet gaat gebruiken. Overweeg ook systemen met een mobiele app waarmee je het systeem op afstand kunt bedienen.

5. Prijs

De prijs van alarmsystemen kan sterk variëren, afhankelijk van de functies en het type systeem dat je kiest. Als je het systeem professioneel wilt laten installeren brengt dat installatiekosten met zich mee. Overweeg hoeveel je bereid bent te betalen voor een alarmsysteem en welke functies je echt nodig hebt. Houd ook rekening met eventuele maandelijkse kosten voor monitoring en onderhoud.

Beste alarmsysteem overzicht

Alle onderdelen van het systeem van Elro voor inbreekbeveiliging.

Beste prijs-kwaliteit verhouding

ELRO AS90S Home+ Alarmsysteem

Het zeven-delige alarmsysteem van Ring.

Beste alarm systeem met camera en deurbel

Ring Alarm Beveiligingsset

Verschillende producten die bij het alarmsysteem van Woonveilig horen.

Beste alarm met professionele alarmdienst

Woonveilig Alarmsysteem

Diverse onderdelen van het alarmbeveiligingssysteem van Somfy.

Beste alarm voor een huis met huisdieren

Somfy Protect Home Alarm

Het alarmsysteem van Eufy met verschillende onderdelen.

Budget keuze

Eufy Home Alarm Kit 5-Delig

De 5 beste alarmsystemen

We bespreken verschillende alarmsystemen in dit artikel. We hebben deze selectie gemaakt nadat we veel verschillende hebben onderzocht en vergeleken. De 5 die je hier ziet zijn als beste naar voren gekomen. Ze zijn dus allemaal van hoge kwaliteit. Toch weten we dat gebruikers verschillende wensen, behoeften en budgetten hebben. Daarom hebben we de selectie van beste afgestemd op verschillende voorkeursfactoren, zodat je het alarmsysteem kan vinden dat het best bij jouw situatie past.

Beste prijs-kwaliteit verhouding

Alle onderdelen van het systeem van Elro voor inbreekbeveiliging.

ELRO AS90S Home+ Alarmsysteem

Alarm via geluid en app | netstroom en batterij | geen abonnement nodig
9.6/10
4.8/5

Het Elro AS90S Home+ Alarmsysteem heeft wat ons betreft de beste prijs kwaliteit verhouding van alle alarmsets die wij hebben vergeleken. Dat komt doordat dit een betrouwbaar en gebruiksvriendelijke draadloos systeem is dat je vanaf je telefoon kan bedienen en waarvoor je geen abonnement nodig hebt voor volledige functionaliteit. Daarnaast vinden we dit alarm eerlijk geprijsd voor de hoge kwaliteit die je ervoor terug krijgt. 

Bij de set zitten 3 deur- en raamsensoren, een bewegingsdetector, een basisstation en een afstandsbediening. Dit vormt een goede basis om je huis te beveiligen, maar als je wilt kan je het systeem zelf nog uitbreiden met bijvoorbeeld een thermosstaat, rookmelder, slimme sloten of een beveiligingscamera. Alle onderdelen zijn vooraf al gekoppeld en daarom gaat installeren heel gemakkelijk en heb je binnen een half uurtje een werkend alarm. 

Vanaf de overzichtelijke app ontvang je notificaties als de sensoren iets detecteren en we zijn erg fan van de plan-functie waarmee je de tijden dat het alarm aan en uit gaat kan automatiseren. Zo vergeet je het nooit aan te zetten. Ook het design ziet er mooi en strak uit waardoor het goed in hedendaagse huizen past. 

Kortom, met dit Elro alarmsysteem haal je een alarm in huis van hoge kwaliteit waarvoor je geen extra abonnementskosten hoeft te betalen. Dat is wel zo prettig. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Beste Alarmsysteem met camera en deurbel

Het zeven-delige alarmsysteem van Ring.

Ring Alarm Beveiligingsset 7-delig + Stick up Cam Battery + RVD (2nd Gen)

Alarm via geluid en app | batterij | abonnement van €3,99 per maand

9.7/10
4.8/5

Als je graag meteen een uitgebreid en compleet systeem in huis haalt dan raden we deze alarm beveiligingsset van Ring aan. Je krijgt er namelijk een camera en een videodeurbel bij, waardoor je ook kan zien wat er in je huis en voor je voordeur gebeurt. 

We vinden het een groot voordeel dat deze alarmset geheel draadloos is en dat je hem gemakkelijk installeert. Deze beveiligingsset heeft 2 contactsensoren voor deuren en ramen en 2 bewegingssensoren. Als de sensoren op het raam of de deur, of de bewegingssensoren iets detecteren dan sturen ze een signaal door naar het basisstation waarna het alarm afgaat en je een melding krijgt op je telefoon. 

Je bedient de verschillende apparaten vanaf je telefoon in de Ring-app. Je kan daardoor altijd even snel de camerabeelden bekijken, het alarm uit- of aanzetten en waarschuwingen ontvangen wanneer Ring iets verdachts opmerkt. Ook is het een pluspunt dat je door de deurbel en de camera kan praten met bezoekers, waardoor je nog een groter gevoel van controle krijgt en meer gemoedsrust.  Mocht je al een Ring deurbel hebben dan is het prettig dat je al met de app bekend bent en kan je bijvoorbeeld deze set aanschaffen zonder extra deurbel. 

Ook schrikt een Ring deurbel inbrekers af omdat ze weten dat je een notificatie kan krijgen wanneer de Ring deurbel beweging detecteert. Mochten inbrekers je deur proberen te forceren, dan word je daar dus in een heel vroeg stadium via je telefoon van op de hoogte gebracht. 

Met de Ring beveiligingsset haal je dus een heel compleet alarm in huis inclusief camera en videodeurbel. Je wordt daardoor niet alleen via een alarmgeluid op de hoogte gebracht van ongewenste indringers, maar kan ook op beeld zien wat er zich in je huis afspeelt. Dat geeft een extra groot gevoel van veiligheid en controle.

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Beste met professionele alarmdienst

Verschillende producten die bij het alarmsysteem van Woonveilig horen.

Woonveilig Alarmsysteem

Alarm via geluid en app | netstroom en batterij | abonnement voor geavanceerde functies
8.4/10
4.2/5

Met het WoonVeilig systeem haal je een alarmsysteem in huis waar je je huis goed mee kan beschermen tegen inbrekers. 

In de doos zitten verschillende onderdelen waaronder een basisstation, 1 raam- en deursensor, 2 bewegingsmelders en een pincode bedieningspaneel. Ten opzichte van de Elro die we hiervoor besproken hebben, heb je dus 1 extra bewegingsmelder maar slechts 1 raam- en deurcontact. Afhankelijk van je huis is het dus belangrijk om goed te kijken hoe je het alarm wilt plaatsen en welke onderdelen je daar allemaal voor nodig hebt. 

Wat we goed vinden aan dit WoonVeilig systeem is dat je het met ontzettend veel accessoires uit kan breiden. Wil je er nog een extra sirene, rookalarm, camera of bewegingssensoren op aansluiten? Dan kan je die er allemaal bij kopen. Op die manier kan je het systeem helemaal naar je eigen wensen inrichten en regel je alles voor de verschillende apparaten gemakkelijk in één app vanaf je telefoon. 

WoonVeilig onderscheidt zich van de andere alarmsystemen in deze lijst doordat je een speciaal abonnement kan nemen op de WoonVeilig Alarmwacht. Als het alarm af gaat, komt er een professionele beveiliger langs om de situatie op te nemen. Dat is natuurlijk heel prettig als je een weekend weg bent of op vakantie gaat. We vinden het een plus dat WoonVeilig dit aanbiedt. Het abonnement kost je wel €6 per maand extra, maar dan ben je er zeker van dat je huis extra goed beveiligd is. 

Over het algemeen is dit alarmsysteem van WoonVeilig betrouwbaar en kan je het volledig uitbreiden naar je eigen wensen om je huis slimmer en veiliger te maken. Je moet wel een abonnement afsluiten voor het gebruik van de geavanceerde functies en de Alarmwacht kost ook wat extra’s, maar dan heb je wel een heel compleet alarmsysteem in huis. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Somfy Protect Home Alarm

Alarm via geluid en app | netstroom en batterij | geen abonnement nodig

8.2/10
4.2/5

We raden het Somfy Protect Home Alarm speciaal aan aan mensen met huisdieren. Als je huisdieren (lichter dan 25 kg) hebt, is het laatste wat je wilt dat je alarm onnodig afgaat wanneer je hond of kat door het huis wandelt. Somfy heeft daar goed rekening mee gehouden. De bewegingssensor herkent huisdieren en gaat dan niet af. 

Het Somfy alarmsysteem heeft geavanceerde functies en is een uitgebreid systeem waardoor je je huis goed kan beschermen. Je ontvangt meldingen op je telefoon als er iets verdachts gebeurd en dan gaat er tegelijk een luid alarmsignaal af. Er worden 3 deur- en raamsensoren meegeleverd. Mensen die kleiner wonen kunnen hier goed mee vooruit. Woon je groter, dan raden we je aan de ramen en deuren te tellen en daar extra sensoren voor te kopen. Ook is het een pluspunt dat je de gevoeligheid van de sensoren zelf af kan stellen. 

Wat we ook erg handig vinden is dat je er twee Key-Fobs voor aan je sleutelhanger bij krijgt waardoor je niet altijd gehaast een alarmcode in hoeft te toetsen als je thuis komt. Deze slimme sleutelhanger heeft al van een afstandje door dat je thuis bent en schakelt het alarm dan uit. 

Al met al een goed alarmsysteem dat je ook gerust kan installeren als je viervoeters in huis hebt lopen. Het alarm is slim, informeert je via de app, is van hoge kwaliteit en gemakkelijk te installeren. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Eufy Home Alarm Kit 5-delig

Alarm via geluid en app | batterij | uitbreidbaar | geen abonnement nodig

8.9/10
4.44/5

We hebben de Eufy Home Alarm Kit 5-delig geselecteerd als beste budget keuze omdat dit een betaalbaar en gemakkelijk te gebruiken alarmsysteem is voor thuis. 

Het installeren gaat makkelijk en snel. Binnen 30 minuten zijn de sensoren op verschillende plekken te plaatsen. Vervolgens sluit je de hub aan op je router, download je de app op je telefoon en volg je de instructies op.  

Het systeem heeft een mooi en modern ontwerp dat goed in veel verschillende soorten huizen past. Ook vinden we het een hele handige functie dat het alarm in- en uitgeschakeld kan worden via je app. Daarom is het ook te bedienen als je van huis bent. 

Een ander voordeel van dit systeem is dat je geen abonnementskosten hoeft te betalen. Je hoeft dus niet maandelijks te betalen en daarmee hou je je maandelijkse uitgaven laag. 

Kortom, we vinden de Eufy Home Alarm Kit 5-delig een goede koop omdat het een betaalbaar, gebruiksvriendelijk, effectief en eenvoudig alarmsysteem is om je huis te beveiligen. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Veel gestelde vragen

Er zijn veel alarmsystemen op de markt. Belangrijk is om te bedenken wat het beste past bij jouw woning en jouw situatie. Wij hebben zelf veel verschillende alarmsystemen vergeleken en vinden dat het ELRO AS90S Home+ Alarmsysteem de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft. Lees onze uitgebreide review om meer over dit alarmsysteem te weten te komen. 

Als je je huis wil beveiligen maak dan een beveiligingsplan dat bestaat uit meerdere stappen om inbraak te voorkomen. Een alarmsysteem is een hele zinvolle aanvulling zijn om je huis tegen inbraak te beschermen. Soms kan een alarmsysteem ook een eis zijn van de verzekering, omdat het om een woning gaat met een hoge inboedelwaarde of bijzondere bezittingen.

Een slim alarmsysteem biedt geavanceerde functies aan, maakt gebruik van draadloze technologie en kan je monitoren en bedienen via je smartphone.

Een alarmsysteem heeft verschillende sensoren die je op verschillende plekken moet plaatsen.

  • Deur- en raamsensoren: bevestig sensoren op alle deuren en ramen die toegang verlenen tot je woning. Wanneer er een deur of raam geopend wordt terwijl het alarm aanstaat, detecteren deze sensoren dit en activeren ze het alarm.
  • Bewegingssensoren: deze sensoren plaats je in de hoek van een kamer of op een andere plek waar inbrekers waarschijnlijk langs zullen lopen. Plaats de sensoren zo dat ze de inbreker opmerken voordat deze persoon bij waardevolle spullen kan komen.
  • Glasbreuksensoren: Plaats glasbreuksensoren op ramen die er kwetsbaar voor zijn om te worden ingeslagen. Deze sensoren worden geactiveerd wanneer er glas breekt. Daarna gaat er een alarm af.

Gerelateerde artikelen

Een buiten muur met klimop waar twee beveiligingscamera's op zijn bevestigd.
Inbraakbeveiliging

Beveiligingscamera

Camerabewaking is een handige manier om op afstand een ruimte in of rondom je huis te bewaken. Er zijn verschillende soorten camerabewaking voor het beveiligen

Een rechthoekig wit raam met een horizontale barrierestang
Inbraakbeveiliging

Barrièrestang

Met een barrièrestang kan je je huis op een goedkope en effectieve manier extra beveiligen tegen inbraak. Door deze metalen stang aan de binnenkant van

Twee handen in leren zwarte handschoenen die met een koevoet een deur openbreken
Inbraakbeveiliging

Anti-inbraakstrip

Om inbraak te ontmoedigen en te voorkomen kan je een anti-inbraakstrip op je deuren en ramen plaatsen. Dit is een metalen of kunststof strip die