Google Nest Hub

De Google Nest Hub is een hele goede toevoeging aan elke moderne woning. Met deze slimme speaker met scherm bestuur je verschillende slimme apparaten in huis, check je de weersvoorspelling, speel je je favoriete muziek af én zie vanaf de bank wie er voor de deur staat. Deze slimme assistent maakt je dagelijkse leven daardoor makkelijker en leuker.

Google heeft echter verschillende Hubs op de markt gebracht. Dus wat zijn de verschillen en welke werkt het beste voor jouw huis? We hebben de verschillende Hubs onderzocht en beoordeeld op deze pagina zodat jij er snel achter komt welke het beste bij je past. 

Waar je op moet letten bij aanschaf van een Google Nest Hub

Als je een Hub gaat kopen dan is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden.

1. Formaat

De Google Nest Hub is verkrijgbaar in verschillende formaten.

De Nest Hub 1e en 2e generatie hebben beide een 7-inch scherm. Dat is ongeveer even groot als een Kindle E-reader of een kleine fotolijst. Dit model is dus compact en groot genoeg voor het gebruik van functies zoals het checken van het weer of bekijken van een camerabeeld. 

De Max heeft een groter formaat met een 10-inch scherm met een hogere beeldkwaliteit en nog beter geluid. De grootte is vergelijkbaar met een A4-papier. Door deze grootte kijk je hier prettiger video’s op. 

Bedenk dus welk formaat het makkelijkst leesbaar is voor jou en welke grootte je het makkelijkst vindt in gebruik. 

 

2. Compatibiliteit met slimme apparaten

Check altijd vooraf of de Google Nest Hub compatibel is met slimme apparaten die je gebruikt in jouw huis. Denk daarbij aan slimme verlichting, je slimme thermostaat, beveiligingscamera’s en andere apparaten. Zo weet je zeker dat je deze vanaf je Google Nest Hub kan bedienen en monitoren. 

3. Functies

Bedenk vooraf waar je de Hub allemaal voor wilt gebruiken en check of de Google Nest Hub over deze functies beschikt. 

Met alle verschillende modellen kan je: 

 • Muziek luisteren en video’s streamen via je favoriete streamingdiensten zoals Youtube, Netflix en Spotify. 
 • Informatie opzoeken zoals de weersvoorspellingen of het nieuws. 
 • Organiseren en tijd managen door het bekijken van je agenda of door het zetten van wekkers. 
 • Slimme apparaten bedienen en camerabeelden bekijken.

Toch zijn er ook verschillende functies die niet op iedere Hub beschikbaar zijn. Zo bevat de Google Nest Hub Max een camera waardoor je ermee kan videobellen, terwijl dit niet met de andere Hubs kan. En ook niet alle Hubs beschikken over Sleep Sensing en ontspanningsoefeningen.

Bedenk dus altijd vooraf welke functies je graag wilt gebruiken en welke je niet nodig hebt, zo maak je de goede keuze en betaal je niet te veel voor overbodige functies of eigenschappen die je toch niet gebruikt. 

5. Design en kleur

De Google Nest Hubs hebben allemaal slank en modern ontwerp. Wel is iedere versie verkrijgbaar in meerdere kleuren. Heb je liever een lichtere kleur? Kies dan voor de Chalk uitvoering, dit is een zachte licht grijs en past goed in een licht interieur. Maar als een donkere antraciet kleur beter bij jouw stijl past dan, is de Charcoal een goede keus!

6. Prijs

Bepaal je budget en bedenk welke functies en eigenschappen voor jou gewenst zijn. Voor de Google Nest Hub 1e en 2e generatie betaal je wat minder en voor extra functies en kwaliteit van de Max betaal je net wat meer. 

Beste Google Nest Hub overzicht

Een chalk Google Nest Hub 2e generatie.

Beste Prijs-kwaliteitverhouding

Google Nest Hub 2e generatie

Een schuin gedraaide Google Nest Max Hub in Charcoal.

Meest veelzijdig

Google Nest Hub Max

Scherm van een Google Nest Hub 1e Generatie.

Beste Budget Keuze

Google Nest Hub 1e generatie

De Google Nest Hubs vergeleken

We bespreken verschillende Google Nest Hubs in dit artikel. We hebben deze selectie gemaakt nadat we veel verschillende hebben onderzocht en vergeleken. Degene die je hier ziet zijn als beste naar voren gekomen. Ze zijn dus allemaal van hoge kwaliteit. Toch weten we dat gebruikers verschillende wensen, behoeften en budgetten hebben. Daarom hebben we de selectie van beste afgestemd op verschillende voorkeursfactoren, zodat je de Google Nest Hub kan vinden die het best bij jouw situatie past.

Google Nest Hub 2e generatie

Wit of Zwart | B: 17.9 L: 11.8 H: 6.8 cm | 7-inch touchscreen

9.3/10
4.6/5

We vinden dat de Google Nest Hub 2e Generatie de beste prijs-kwaliteitsverhouding heeft van de verschillende Google Nest Hubs die we hebben beoordeeld. Dat komt door de vele functies, de hoge geluidskwaliteit en de schappelijke prijs. 

De 2e generatie is in mei 2021 uitgebracht. Het valt op dat zowel de geluids- en beeldkwaliteit zijn verbeterd ten opzichte van de 1e generatie. De 2e generatie heeft een diepere bas en heldere tonen en daarnaast een speciale beeldtechnologie waardoor de schermhelderheid vanzelf aan het licht in de omgeving wordt aangepast. Dat is dus extra prettig voor je oren én ogen. 

Met de spraakbesturing zet je makkelijk muziek op of verander je de temperatuur van je slimme thermostaat. Daarnaast vinden we het top dat – wanneer je over een compatibele video-deurbel beschikt, je via de Google Nest Hub kan zien wie er voor de deur staat. 

Tot slot heeft deze een andere interessante nieuwe functie: de Sleep Sensing functie. Deze slimme functie monitort je slaap. Er worden allerlei verschillende gegevens geanalyseerd en over o.a. je slaapduur en de slaap kwaliteit. Als je hierop bijvoorbeeld ziet dat je niet aan genoeg slaap komt, kan je eerder naar bed gaan of een uurtje langer uitslapen. Dit is dan ook een handige tool om je slaap te verbeteren.

Op basis van alle functies en eigenschappen van deze Google Nest Hub 2e generatie vinden wij dit de het model met de beste prijs-kwaliteit verhouding. We vinden deze mooier en van hogere kwaliteit dan de eerste generatie en daarnaast heeft deze bijna dezelfde features en functies als de aanzienlijk duurdere Nest Hub Max, maar dan tegen een lager prijskaartje. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Meest Veelzijdig

Een schuin gedraaide Google Nest Max Hub in Charcoal.

Google Nest Hub Max

Wit of antraciet | B: 25.01 L: 10.12 H: 18.26 cm | 10-inch touch screen

9.0/10
4.2/5

De Google Nest Hub Max heeft een groot 10-inch scherm en krachtige luidsprekers en een geavanceerde ingebouwde camera. We raden deze Google Nest Hub aan aan mensen die op zoek zijn naar de allerbeste gebruikerservaring en de hoogste kwaliteit. 

Deze Hub is heel fijn in het gebruik en het geven van spraakopdrachten is heel gemakkelijk. Verder is het kijken van video’s nog prettiger op dit apparaat dan op de andere Hubs omdat het beeldscherm van de Max aanzienlijk groter is. Daarnaast kan je er net als op de andere modellen je smart home-apparaten mee bedienen zoals de temperatuur van je slimme thermosstaat veranderen, je lichten aan en uit doen, camerabeelden op kijken of zien wie er voor de deur staat als je er een videodeurbel op aansluit. 

De Max onderscheidt zich echter van de andere twee modellen doordat deze een ingebouwde camera heeft. Daardoor kan je ermee videobellen en toont de Max persoonlijke informatie zoals je agenda op basis van gezichtsherkenning. 

Omdat het scherm, het geluid en de camera allemaal van de beste kwaliteit zijn en deze hub de meest geavanceerde functies heeft, vinden wij dit de meest veelzijdige Google Nest Hub. 

 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Beste Budget keuze

Scherm van een Google Nest Hub 1e Generatie.

Google Nest Hub 1e generatie

Wit of Zwart | B: 17.5 L: 12.2 H: 6.9 cm | 7-inch touch screen

8.5/10
4.4/5

We zijn enthousiast over de Google Nest Hub 1e generatie. Dit was de eerste Hub die Google uitbracht en deze heeft een 7-inch touch screen. Je kan hier je smarthome-apparaten bedienen, video’s of Chromecast op kijken, muziek afspelen, timers en wekkers zetten, en informatie opvragen via de Google Assistant. Een super slim apparaatje dus. 

Deze Google Nest Hub verschilt van de Nest Hub 2e generatie en de Nest Hub Max die we hieronder bespreken doordat deze geen ingebouwde camera heeft. Daardoor kan je geen videogesprekken voeren via deze Google Nest Hub 1e generatie en er kunnen ook geen video’s of beveiligingsbeelden mee opgenomen worden. Als je dit een functie vindt die niet mag ontbreken, raden we je aan om naar de twee modellen hieronder te kijken. Andere mensen willen juist graag een Nest Hub zonder camera omdat ze zich daar fijner bij voelen vanuit privacy-overwegingen. Ondanks het ontbreken van een camera doet deze Hub verder alles wat je er van mag verwachten en is deze goedkoper geprijsd dan zijn opvolgers. 

Ben je dus op zoek naar een slimme Google Nest Hub zonder camera en voor een betaalbare prijs, dan vinden we dit een echte aanrader. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Veel gestelde vragen

De Google Nest Hub is een slimme display en speaker waar je verschillende dingen mee kan doen, zoals: 

 • Je smart home-apparaten bedienen en monitoren. Zet lampen aan en uit, stel de temperatuur van je slimme thermostaat in of bekijk camerabeelden. 
 • Bekijk video’s en luister naar muziek. Luister naar podcasts, je favoriete playlist op Spotify, kijk grappige filmpjes op Youtube of bekijk je lievelingsserie op Netflix of een andere streamingdienst. 
 • Vraag informatie op. Check het nieuws, kijk of het gaat regenen vandaag of zoek informatie op via Google. 
 • Stel alarmen en timers in.
 • Bekijk foto’s. Gebruik de Nest Hub als wisselende digitale fotolijst en bekijk er leuke foto’s op. 
 • Mensen aan de deur te woord staan. Als je de Nest Hub verbindt met een slimme deurbel begroet je gasten of de postbezorger via de Google Nest Hub. 
 • Videobellen: Google Nest Hub Max heeft een camera waarmee je kan video-bellen met geliefden.
 • Je slaap monitoren. Met de Sleep Sensing functie track je je slaap en krijg je inzicht in je slaapkwaliteit.
 • Ontspannen. Luister naar rustgevende muziek of doe ontspannings- en mindfulness oefeningen via de Nest Hub.  

Ja, je kan op twee manieren TV kijken op de Google Nest Hub: 

 • Koppel je TV aan de Google Nest Hub via een Chromecast-apparaat en kijk de programma’s vervolgens vanaf je Hub. 
 • Kijk films of series via een streamingdienst of platform zoals Netflix, HBO Max, Disney Plus of Youtube.
 • Smarthome-apparaten:
  • Lampen: Philips Hue, Tuya ,TP-link Kasa, Wemo, IKEA TRADFRI
  • Thermostaten: Nest, Honeywell, Ecobee, Tado, Sensibo,
  • Slimme deurbel of beveiligingscamera’s: Ring, Nest Cam, Arlo etc.
  • Stekkers en schakelaars: Wemo, TP-Link Kasa, Lutron
  • Overig: Dyson Pure Cool Link
 • Video-apparaten: Chromecast, Google TV, Smart TV met ingebouwde Chromecast
 • Audio-apparaten: Sonos, Google Home, Bose, JBL
 

Dit is een lijstje met voorbeelden van apparaten die je kan koppelen. Er zijn echter nog veel meer apparaten compatibel, dus check vooraf even de handleiding van de slimme apparaten die je in huis hebt of ze met de Google Nest Hub samen werken. 

Wij vinden dat de Google Nest Hub 2e Generatie de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft, doordat deze vele functies heeft om je huis slimmer te maken, je er muziek mee luistert en filmpjes op kan kijken, het apparaat beschikt over goede beeld- en geluidskwaliteit én je dit allemaal krijgt voor een hele eerlijke prijs. 

Lees onze volledige review hier op deze pagina. 

Gerelateerde artikelen

Een man en vrouw die naar een Ring videodeurbel zwaaien. 
Slimme deurbel

Ring Deurbel

De Ring deurbel is een slimme deurbel die een grote verandering heeft gebracht in de manier waarop we bezoekers verwelkomen en ons huis beveiligen. Met

Een houten voordeur met daarnaast een witte muur met Eufy deurbel.
Slimme deurbel

Eufy deurbel

Een Eufy deurbel is een hele goede investering voor je huis. De videodeurbel helpt je te weten wanneer er iemand aan je deur staat, ook

Een klein meisje die het knopje van een Google Nest deurbel indrukt.
Slimme deurbel

Google deurbel

Google deurbellen met camera worden steeds populairder omdat de slimme deurbel naast gemak ook beveiligingsvoordelen heeft. Je ziet op je telefoon wie er aanbelt en