Eufy deurbel

Een Eufy deurbel is een hele goede investering voor je huis. De videodeurbel helpt je te weten wanneer er iemand aan je deur staat, ook als je niet thuis bent. Het biedt gemak en veiligheid. Eufy is een bekend merk als het gaat om deurbellen en het heeft verschillende opties voor verschillende soorten woningen. Maar welke Eufy deurbel is beste voor jou? Om je daarmee te helpen hebben we op deze pagina de verschillende Eufy videodeurbellen vergeleken en beoordeeld zodat je er meer over te weten kan komen en de juiste keuze kan maken. 

Waar je op moet letten bij aanschaf van een Eufy deurbel

Als je een Eufy deurbel gaat kopen dan is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden.

1. Beeldkwaliteit en kijkhoek

Een van de belangrijkste functies van een deurbel met camera is natuurlijk de beeldkwaliteit. Hoe hoger de resolutie, hoe duidelijker het beeld dat je krijgt. De standaard videoresolutie van videodeurbellen is 1080p. Dat is voldoende voor de meeste toepassingen, maar Eufy deurbellen bieden meer. Bij Eufy krijg je namelijk een resolutie van 1920px. Dat is dus nog scherper en enkele duurdere modellen hebben zelfs 4K-resolutie. 

De meeste Eufy camera’s hebben een kijkhoek van 120 graden. Met een kijkhoek van 160 graden heb je een nog duidelijker zicht op je bezoekers.

2. Nachtzicht

Als je wilt dat je deurbel in het donker net zo goed werkt als overdag, moet je ervoor zorgen dat deze beschikt over een goed nachtzicht. Eufy deurbellen bieden een infrarood nachtzichtmodus die het mogelijk maken om ’s nachts tot 5 meter te zien. Dit is over het algemeen meer dan voldoende voor de meeste situaties. 

3. Tweerichtingsgesprek

Het is belangrijk om te weten of de deurbel een tweerichtingsgesprek biedt, zodat je met je bezoekers kunt praten. Eufy deurbellen hebben een tweerichtingsaudio met een zeer goede geluidskwaliteit. De bellen hebben een ingebouwde microfoon en luidspreker. Je kunt je bezoekers goed verstaan en zij jou. Dit is niet bij alle deurbellen van andere merken het geval. Een goede spraakfunctie is niet alleen handig, het biedt ook extra veiligheid voordat je de deur opent.

4. Opslag

Opslag is ook een belangrijke factor om te overwegen bij de aankoop van een Eufy deurbel. Het is belangrijk om te weten hoe de deurbel de beelden opslaat en hoeveel opslagruimte beschikbaar is. Aan opslag in de cloud zijn vaak extra kosten verbonden. Eufy biedt ook de mogelijkheid om de beelden op te slaan op een micro SD-kaart. Daardoor heb je geen maandelijkse abonnementskosten, dus dat is erg prettig.

5. Connectiviteit en integratie met andere systemen

Het is van belang om te weten hoe de deurbel verbinding maakt met wifi en de andere slimme apparaten die je in thuis hebt of misschien in de toekomst wilt aanschaffen. Eufy deurbellen kan je verbinden met Amazon Alexa en Google Assistant zodat je ze ook met je stem kunt bedienen en in je smart home systeem kan integreren.

6. Prijs

De prijs van een Eufy deurbel kan verschillen, afhankelijk van het model en de functies die het biedt. Je wilt natuurlijk de beste prijs-kwaliteit. Wij bevelen aan om niet te bezuinigen op belangrijke functies zoals HD-video en nachtzicht.  Oriënteer je eerst globaal op de mogelijkheden. Stel dan een budget vast. Als je op basis daarvan kijkt welke deurbellen binnen je budget passen hou je de kosten goed in de hand.

Hoe installeer je een Eufy deurbel?

In de onderstaande filmpjes van Eufy wordt helder uitgelegd hoe je de bedrade versie en het model op batterij installeert. 

Een bedrade Eufy deurbel installeren

Een Eufy deurbel op batterij installeren

Beste Eufy videodeurbellen overzicht

Een zwarte Eufy deurbel

Beste Slimme Videodeurbel

Eufy Video Deurbel

Een zwarte Eufy deurbel dual pro

Meest geavanceerd Met 2 Camera's

Eufy Video Deurbel Dual 2 Pro

De Eufy deurbellen vergeleken

We bespreken verschillende Eufy deurbellen in dit artikel. We hebben deze selectie gemaakt nadat we veel verschillende deurbellen hebben onderzocht en vergeleken. Toch weten we dat gebruikers verschillende wensen, behoeften en budgetten hebben. Daarom hebben we de selectie van afgestemd op verschillende voorkeursfactoren, zodat je de Eufy deurbel kan vinden die het best bij jouw situatie past.

Beste Slimme Videodeurbel

Een zwarte Eufy deurbel

Eufy deurbel zonder homebase

Eufy deurbel met homebase

Eufy Video Deurbel

Batterij of bedraad | 2560 x 1920 | geen abonnement nodig

8.8/10
4.4/5

We zijn enthousiast over de Eufy video deurbel omdat deze een scherp beeld heeft, een lange batterijduur van tot wel 6 maanden en je hebt geen extra maandelijkse kosten aan een abonnement.

Wanneer er iemand aanbelt of voor de deur staat detecteert de Eufy deze beweging en ontvang je een notificatie. Wat we heel prettig vinden aan de Eufy Video deurbel is dat je met bezoekers of bezorgers kan praten. Dat vinden wij erg handig en is een van de grootste meerwaardes van een videodeurbel. Zeker wanneer je niet thuis bent en even iets door moet geven aan een bezorger die aanbelt.

Ook heeft de Eufy deurbel twee grote voordelen ten opzichte van zijn grote concurrent Ring. Ten eerste heeft de Eufy deurbel standaard een scherper beeld dan de Ring Video Deurbel. De Ring Videodeurbel heeft 1080px terwijl de Eufy wel 1920px heeft, met de Eufy heb je dus een nog scherper beeld. Ten tweede moet je bij Ring een abonnement afsluiten van €3,99 per maand wanneer je beelden terug wilt zien. Hoewel de Ring iets goedkoper is, loop je met dat abonnement toch weer in de extra kosten. Bij Eufy hoef je je daar geen zorgen om te maken. Eufy slaat beelden lokaal op waardoor je ze gemakkelijk terug kan kijken als je wilt. 

Tot slot, vinden we het handig dat deze Eufy deurbel op batterij werkt. Installatie is daardoor erg makkelijk en snel omdat je hem overal op kan hangen waar je wilt en geen snoeren aan hoeft te sluiten. En daarnaast gaat de batterij lang mee, waardoor je hem niet om de haverklap op hoeft te laden, maar dat slechts 2 keer per jaar hoeft te doen. 

Let er wel op dat je ook een homebase koopt als je die nog niet thuis hebt. Via de homebase maakt de Eufy deurbel verbinding met wifi en hoor je een deurbel geluid in huis. 

Al met al, vinden we de Eufy een goede deurbel en raden we deze aan aan mensen die op zoek zijn naar een handige slimme deurbel met een lange batterijduur. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Meest geavanceerd Met 2 Camera's

Een zwarte Eufy deurbel dual pro

Eufy Dual 2 Pro zonder homebase

Eufy Dual 2 Pro met homebase

Eufy Video Deurbel dual 2 pro

Batterij of bedraad | 2560 x 1920 | geen abonnement nodig

8.3/10
4.2/5

De Eufy Video Deurbel Dual 2 Pro is een goede upgrade van de Eufy Video Deurbel en heeft meerdere nieuwe en verbeterde functies.

Net als de Eufy Video Deurbel die we hiervoor hebben besproken heeft deze een scherp beeld van 2K, kan je met bezoekers praten via de deurbel, heeft deze een lange batterijduur van 6 maanden en sla je beelden op zonder een abonnement af te hoeven sluiten.

Toch zijn er ook verschillen, de kijkhoek is bijvoorbeeld een stuk breder, namelijk 160° – in plaats van de 120° van zijn voorganger. Je ziet dus nog meer door de Dual 2 Pro en kan je huis en wat daarvoor gebeurt nog beter in de gaten houden. 

Daarnaast is het grote nieuwe verschil dat de Dual 2 Pro twee ingebouwde camera’s heeft. Dit zorgt voor extra beveiliging omdat de ene camera zich op de deur kan richten en de andere camera op alles wat daaromheen gebeurt. Daardoor zie je meer en heb je beter overzicht als er zich iets afspeelt wat ongewenst is. 

Het enige puntje van kritiek is dat de prijs van de videodeurbel is wel wat aantikt doordat je er ook nog een homebase moet kopen als je deze volledig wilt laten werken. De Eufy maakt namelijk wifi verbinding en het belgeluid via de homebase. Op het eerste gezicht lijkt de Dual Pro €199, maar aan de homebase ben je nog zeker €50 extra kwijt. Aan de andere kant heb je dan wel alles in huis en kan je onderdelen los bijkopen indien je een keer iets moet vervangen. Daarnaast kan je de Eufyset gemakkelijk uitbreiden met andere beveiligingsapparaten zoals een EufyCam of alarmsysteem, wanneer je de homebase in huis hebt. Dat is dan wel weer een voordeel.

We raden de Eufy Dual 2 Pro aan aan mensen die graag de meest geavanceerde en betrouwbare video deurbel in huis halen. Doordat de Dual Pro 2 camera’s heeft en een brede kijkhoek is dit niet alleen een handige videodeurbel maar ook een manier om je huis extra te beveiligen. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Veel gestelde vragen

 

De Eufy Video deurbel is de beste Eufy deurbel. Deze deurbel heeft een hele hoge resolutie en heeft dus scherpe beelden. De deurbel is gemakkelijk te installeren omdat deze op batterij werkt. Je hebt geen abonnement nodig om beelden terug te krijgen. En dit model is eerlijk geprijsd voor wat je allemaal krijgt. Als je er meer over wilt lezen kan je onze uitgebreide review op deze pagina lezen. 

De Eufy deurbel is een betrouwbare deurbel met veel instelmogelijkheden. Het heeft een snelle notificatietijd op zowel het basisstation als op je smartphone. Je hebt wel een goede internet verbinding nodig dus zorg dat je wifi sterk genoeg is.

 

Wil je de camera van de deurbel uitzetten? Dat doe je met één druk op de knop. Dit kan via de app of de display. De belfunctie blijft dan aan. Maar wees gerust, je kunt ook de belfunctie ook uitzetten, zodat je niet gestoord wordt in je siësta 😉

Afhankelijk van je persoonlijke behoefte kun je een inschatting maken. Wanneer we naar de opslag kijken (gratis bij Eufy en bij Ring €3,99 voor cloudopslag), de resolutie (1920 px bij Eufy en 1080 bij Ring) en de kijkhoek (160 graden bij Eufy en 155 graden bij Ring), dan is Eufy beter.

Gerelateerde artikelen

Een man en vrouw die naar een Ring videodeurbel zwaaien. 
Slimme deurbel

Ring Deurbel

De Ring deurbel is een slimme deurbel die een grote verandering heeft gebracht in de manier waarop we bezoekers verwelkomen en ons huis beveiligen. Met

Een klein meisje die het knopje van een Google Nest deurbel indrukt.
Slimme deurbel

Google deurbel

Google deurbellen met camera worden steeds populairder omdat de slimme deurbel naast gemak ook beveiligingsvoordelen heeft. Je ziet op je telefoon wie er aanbelt en

Back view of a deliverer ringing on intercom at gate of a customer's house while delivering packages.
Slimme deurbel

Deurbel met camera

Een deurbel met camera is een slimme deurbel die beschikt over een camera en microfoon. Je kan daardoor vanaf je telefoon zien wie er voor