De beste stekker met afstandsbediening? Koopadvies en de top 4 van 2023

Een stekker met afstandsbediening maakt je huis nog slimmer en efficiënter. Weet je wel dat je de ventilator of lampen uit wilt zetten, maar dat je geen zin hebt om van de bank af te komen? Met een stopcontact met afstandsbediening is dit zo opgelost! Met een druk op de knop van de afstandsbediening zet je apparaten gemakkelijk van een afstandje aan of uit. Zo hoef je niet op te staan en kan je lekker blijven zitten. 

Daarnaast bespaar je energie met deze kleine investering omdat je stekkers hierdoor gemakkelijk uit zet. Maar welke modellen zijn er op de markt en waar moet je bij aankoop op letten? In dit artikel leggen we je daar alles over uit.

Waar je op moet letten bij aanschaf van een stekker met afstandsbediening

Als je een schakelaar met afstandsbediening gaat kopen dan is het belangrijk om met een aantal zaken in overweging te nemen.

1. Bediening

Stekkers met afstandsbediening kunnen op verschillende manieren worden bediend. Dit zijn de verschillende opties:  

  • Met afstandsbediening;
  • Via een app op je telefoon of tablet;
  • Met een commando zoals ‘Alle lichten aan’ via stembesturing; of
  • Geautomatiseerd wanneer je een tijdschema instelt


Ga voor jezelf na wat prettig is voor jou. Wil je de lampen ook uit of aan kunnen zetten als je op vakantie bent? Dan is het makkelijk om voor een stekker met app bediening te gaan, zodat je deze ook kan bedienen als je niet thuis bent. Is dat niet nodig? Neem er dan een met afstandsbediening. Of wil je het juist zo makkelijk mogelijk hebben met een simpele spraakopdracht? Kies er dan één die werkt met stembesturing of een automatisch tijdschema.

2. Stroomverbruik

Bepaalde stekkers verbruiken meer stroom dan andere. Wil je graag een energiezuinig model? Kies er dan een met een energiebesparende functie. In dat geval schakelt de stekker automatisch uit wanneer het apparaat niet wordt gebruikt. 

3. Functies

De meeste stekkers met afstandsbediening beschikken standaard over de mogelijkheid om een stekker op afstand aan of uit te zetten. Verschillende slimme stekkers hebben echter ook nog andere extra functies. Een aantal voorbeelden van extra functies waar een stekker met afstandsbediening over kan beschikken zijn: 

  • Tijdschema’s: waardoor je een apparaat automatisch uit- of aan kan schakelen op een gepland tijdstip op verschillende dagen in de week. Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat je lampen aan gaan om 19:00 en uit om 23:00.  
  • Energiemonitoring: sommige stekkers meten ook het energieverbruik van apparaten waardoor je inzicht krijgt in hoe zuinig apparaten zijn.


Bedenk of je extra functies wilt en welke functies belangrijk zijn voor jou. 

4. Kwaliteit

Aan een kwalitatieve stekker heb je het meest. Deze gaan langer mee en minder vaak kapot waardoor je er het meeste plezier van hebt. Bekijk daarom of de stekker gemaakt is door een betrouwbaar merk en check of deze een CE certificering heeft. Zo weet je zeker dat deze aan de hoogste veiligheidsnormen voldoet. 

5. Prijs

Stekkers met een afstandsbediening zijn te koop voor verschillende prijzen. Kies een stekker die voldoet aan je wensen en die binnen je budget past.

Beste stekker met afstandsbediening overzicht

3 witte stekkers van brennensthul en een afstandbediening.

Beste prijs-kwaliteitverhouding

Brennenstuhl Comfort-Line RC CE2 3001

2 witte afstandbedieningen en 5 slimme stekkers

Beste Met Twee Afstandsbedieningen

Faseras ES9939F 

6 stekker met afstandbediening en telefoon die app laat zien

Beste Stekker Met Bediening Via De App

Silvergear

3 stekkers met afstandbediening van smartwares

Budget keuze

Smartwares SH4-99573

De 4 beste stekkers met afstandsbediening

We bespreken verschillende stopcontacten met afstandsbediening in dit artikel. We hebben deze selectie gemaakt nadat we veel verschillende hebben onderzocht en vergeleken. De 4 die je hier ziet zijn als beste naar voren gekomen. Ze zijn dus allemaal van hoge kwaliteit. Toch weten we dat gebruikers verschillende wensen, behoeften en budgetten hebben. Daarom hebben we de selectie van beste afgestemd op verschillende voorkeursfactoren, zodat je de stekker met afstandsbediening kan vinden die het best bij jouw situatie past.

Beste prijs-kwaliteitverhouding

3 witte stekkers van brennensthul en een afstandbediening.

Brennenstuhl Comfort-Line RC CE2 3001

3 stekkers | 1 afstandsbediening | CE keurmerk en RoHs gecertificeerd 

9.6/10
4.3/5

 

We zijn enthousiast over de Brennensthul Comfort-Line en vinden dit een echte aanrader als je je lampen of apparaten vanaf de bank aan wilt kunnen zetten. 

Om te bepalen welk stopcontact met afstandsbediening de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft hebben we naar verschillende factoren gekeken zoals, grootte van de stekker, werking van de afstandsbediening, gebruikersreviews en prijs. Deze stekkerset scoort het hoogst op alle punten. De stekkers zijn compact waardoor ze de schakeldoos niet compleet blokkeren. De afstandsbediening is eenvoudig te bedienen en heeft een goed bereik. Gebruikers beoordelen dit product hoog en hebben goede ervaringen. Tot slot is de prijs heel redelijk voor een set met 3 stekkers. Een goede koop dus die zorgt voor veel gemak in huis. 

 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Beste met twee afstandsbedieningen

2 witte afstandbedieningen en 5 slimme stekkers

Faseras ES9939F

5 stekkers | 2 afstandsbedieningen | CE keurmerk

8.4/10
4.2/5

Het prettige aan deze stekker set is, dat je er twee afstandsbedieningen bij geleverd krijgt. Daardoor kan je er bijvoorbeeld één voor 3 lampen in de woonkamer gebruiken en de ander voor 2 lampen in je eet- of slaapkamer. Bij de andere sets in deze lijst krijg je slechts één afstandsbediening mee, daardoor zijn ze beperkt tot lampen in slechts één ruimte. Als je dus graag stekkers met stopcontacten wilt gebruiken in meerdere ruimtes in je huis dan vinden we deze set van Faseras een echte aanrader.

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Beste Slimme stekker met bediening via de app

6 stekker met afstandbediening en telefoon die app laat zien

Silvergear® WiFi Smart Plug

1, 3, 6 of 9 stekkers | bediening via app | CE keurmerk en RoHs gecertificeerd

8.8/10
4.4/5

We zijn fan van deze Silvergear Wifi Smart Plug omdat je maar liefst 6 stekkers krijgt en je deze vanaf je telefoon uit of aan kan schakelen. 

Dit is de enige stekkerset in deze lijst die je vanaf een app kan bedienen. Deze feature vinden wij een groot pluspunt, omdat je je telefoon meestal wel in de buurt hebt en je dus nooit naar de afstandsbediening hoeft te zoeken. Daarnaast helpt deze slimme set je huis te beschermen tegen inbrekers. Als je op vakantie gaat kan je namelijk een tijdschema instellen waardoor je lampen op vaste tijden aan en uit gaan. Dat schrikt ongewenste bezoekers goed af. 

Ook kies je zelf of je 1, 3, 6 of 9 stekkers bestelt waardoor je precies zoveel stekkers geleverd krijgt als je nodig hebt. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Beste budget keuze

3 stekkers met afstandbediening van smartwares

Smartwares SH4-99573

3 stekkers | bediening met afstandsbediening of app | CE keurmerk

8.8/10
4.3/5

Als je op zoek bent naar een betaalbare stekker met afstandsbediening dan raden we deze set van Smartwares aan. Bij deze set krijg je 3 stekkers waar je lampen of apparaten op aan kan sluiten. Hierdoor hoef je niet meer van de bank te komen om je lampen in één keer aan of uit te doen, dat is dus erg gemakkelijk. 

In vergelijking met de andere stekkers in deze lijst, werken deze goed, maar is deze set net wat goedkoper. Daarom vinden wij dit de beste budget keuze. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Veel gestelde vragen

Een stopcontact met afstandsbediening bestaat uit – de naam zegt het al – een stopcontact en afstandsbediening waarmee je het stopcontact kan bedienen. De afstandsbediening maakt contact met de stekkerdoos via radiogolven. Als je de knop van de afstandsbediening indrukt, zendt deze radiogolven uit naar het stopcontact. Vervolgens schakelt het stopcontact aan of uit. 

Slimme stekkers worden vaak in sets van 3 of 4 per stuk verkocht. De prijs daarvoor ligt tussen de €20 en €40 euro. Als je dat omrekent naar een prijs per stuk komt dat uit op een prijs van €5 tot €10 per stuk. Het prijsverschil ligt aan verschillende factoren zoals: het merk, de functies en de kwaliteit. 

Een bespaar stekker is een andere naam voor een slimme stekker. Een bespaar stekker heeft verschillende voordelen zoals: 

  • Het besparen van energie: doordat je apparaten sneller uitgeschakeld wanneer ze niet worden gebruikt.
  • Gemak: doordat je ze van een afstand kan bedienen met een afstandbediening, app of via spraakassistent.
  • Tijdschema’s: je kan timers en tijdschema’s instellen, zodat je apparaten op vaste tijden in en uit schakelen.

 

Een draadloze contactdozenset wordt ook wel een slimme stekker genoemd. Deze kan je vanaf een afstand aan of uitzetten met een afstandsbediening, app of spraakassistent. 

In de contactdozenset zit een ontvanger die via radiogolven met de afstandsbediening of app communiceert. Als je de knop van de afstandsbediening indrukt, sluit het apparaat aan op de stroom en gaat het apparaat aan. Druk je nogmaals op die knop, dan koppelt de stroom zich los en schakelt het apparaat uit. 

Gerelateerde artikelen

Een zwarte kookwekker op een tafel die aangezet is.
Slimme stekker

Tijdschakelaar

In ons drukke leven is het beheersen van tijd een uitdaging. Wil je energie besparen, simpelweg meer gemak in je dagelijkse routine of inbrekers afweren