Ring Deurbel

De Ring deurbel is een slimme deurbel die een grote verandering heeft gebracht in de manier waarop we bezoekers verwelkomen en ons huis beveiligen. Met de Ring deurbel kun je waar je ook bent, zien wie er voor de deur staat dankzij de ingebouwde camera en de mobiele app. Als je overweegt om een Ring deurbel te kopen, zijn er enkele belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden om tot een goede keuze te komen. Deze factoren bespreken we hieronder om je te helpen om de juiste Ring deurbel te kiezen.

Waar je op moet letten bij aanschaf van een
Ring deurbel

Als je een Ring deurbel gaat kopen dan is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden om tot een goede keuze te komen.

1. Beeldkwaliteit, gezichtsveld en nachtzichtfunctie

Beeldkwaliteit, gezichtsveld en nachtzichtfunctie zijn de eerste factoren om op te letten bij het aanschaffen van een Ring deurbel.De beeldkwaliteit oftewel de resolutie wordt aangegeven met pixels. Ga daarbij uit van minimaal 1080p.Het is vervolgens belangrijk om te letten op het gezichtsveld van de camera. Deze wordt bepaald door de kijkhoek en de bewegingszone van de camera.Als laatste is het nachtzicht van belang. Zo zorg je ervoor dat het gebied dat je wilt bewaken volledig wordt gedekt en dat je ongeacht het tijdstip van de dag zicht hebt.

2. Aanvullende functionaliteiten

Sommige modellen bieden meer geavanceerde functies zoals tweeweg-audio en bewegingsdetectie. Met de tweeweg-audiofunctie kan je praten met de persoon die voor je deur staat. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een pakketje verwacht en instructies wil geven aan de bezorger. Een ander functionaliteit is bewegingsdetectie. De bewegingsdetectiefunctie van de Ring deurbel kan je waarschuwen wanneer iemand voor je deur staat, zelfs als de persoon niet op de bel drukt.

3. Voeding

De Ring deurbel heeft energie nodig om te werken. Als je huidige deurbelbedrading de Ring deurbel kan ondersteunen is het handig om voor stroom te kiezen. Als je geen bedrading hebt, kan je overwegen om een Ring deurbel met een batterij te kopen. Oplaadbare batterijen geven vaak een melding als je ze moet vervangen en kunnen vaak 6 maanden mee afhankelijk van het gebruik.

4. Connectiviteit met wifi

De Ring deurbel heeft een Wi-Fi-verbinding nodig om te werken. Het is belangrijk om te controleren of je Wi-Fi-signaal sterk genoeg is. Als je signaal niet sterk genoeg is, kan je overwegen om het signaal te versterken met een Wi-Fi-extender.

5. Opslag

Als je video’s in de cloud op wilt slaan en geavanceerde functies zoals gezichtsherkenning wilt gebruiken, moet je een abonnement afsluiten van €3,99 per maand. Je kan dan video’s opnemen en terugkijken. Als je geen abonnement neemt, kan je wel live beelden zien, maar je kan ze niet terugkijken. Je kunt ook keizen voor opslag op kaart.

6. Installatie

Sommige Ring deurbellen zijn eenvoudiger te installeren dan andere. Controleer of het model dat je overweegt eenvoudig te installeren is en of er instructies en video’s beschikbaar zijn om je te helpen bij de installatie. Je kunt natuurlijk ook een professional inhuren om de deurbel voor je te installeren. Over het algemeen zijn deurbellen met een batterij makkelijker te instaleren dan de deurbellen op stroom.

7. Prijs

Ring deurbellen verschillen in prijs. Daarbij is het belangrijk om te bedenken van welke functies je gebruik wil maken en vervolgens daar een budget op af te stemmen. Door deze factoren zorgvuldig te overwegen, kun je de beste Ring deurbel kiezen voor jouw woning en jouw behoeften.

Ring deurbellen overzicht

Een zwarte videodeurbel 

Eenvoudig en betaalbaar

Ring Video Doorbell Wired

Ring videobel in zilveren kleur van de tweede generatie

Eenvoudig met batterij

Ring Video Doorbell Gen 2

Deurbel met camera die de Pro 2 heet

De hoogste beeldkwaliteit

Ring Video Doorbell Pro 2

Video bel van Ring het model heet de 3

Uitgebreide functies

Ring Video Doorbell 3

Videodeurbel in het zilver en zwart

Uitgebreide functies en alle beelden in kleur

Ring Video Doorbell 4

Een zilveren Elite Ring videodeurbel

Mooi in de muur weggewerkt en supersnel

Ring Video Doorbell Elite

De 6 Ring deurbellen vergeleken

Ring heeft 6 videodeurbellen in het assortiment. Deze verschillen op een aantal punten. We hebben deze videodeurbellen uitgebreid vergeleken en hieronder laten we je weten wat wij van de zes verschillende modellen vinden en aan wie we ze aanraden. 

Eenvoudig en betaalbaar

Een zwarte videodeurbel 

Ring Video doorbell Wired

Netstroom of stekker | kijkhoek 155 graden | terugkijken gebeurtenis niet mogelijk | 1080 HD | wifi: 2.4 GH

8.2/10
4.1/5

De Ring Video Doorbell Wired is het basismodel van de collectie. Dit is de goedkoopste Ring deurbel, dus daarom raden we deze aan aan mensen die op zoek zijn naar een betaalbare Ring video-deurbel die precies doet wat hij moet doen.

Deze Ring deurbel is bedraad. Dat betekent dat je hem op netstroom aan kan sluiten of via een adapter in het stopcontact kan doen. Het voordeel van een video-deurbel op netstroom is dat je nooit met een lege batterij zal zitten of batterijen hoeft te wisselen. Is een Ring deurbel op netstroom niet mogelijk bij jouw voordeur of heb je liever een draadloze? Dan raden we je aan om naar de Ring video deurbel Gen 2 te kijken hieronder. 

Al met al, vinden we dit een heel goed basis model dat je in staat stelt om vanaf je telefoon te zien wie er voor je deur staat en om met diegene te spreken. Dat krijg je  allemaal voor een betaalbare prijs zonder extra poespas die je toch niet gebruikt. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Ring video Doorbell gen 2

Ingebouwde batterij | kijkhoek 155 graden | terugkijken gebeurtenis niet mogelijk | full hd 1920 x 1080 px | wifi: 2.4 GHz

8.4/10
4.2/5

We vinden dat de Ring Video Doorbell Gen 2 niet bijzonder veel verschilt van de Ring Video Doorbell Wired die we hierboven hebben besproken. Net als de Ring Video Doorbell Wired heeft deze een scherpe beeldkwaliteit van  1080p HD en een brede kijkhoek van 155 graden, waardoor je breed rondom de deur kan kijken. 

Het belangrijkste verschil is dat de Gen 2 een oplaadbare batterij heeft waardoor je de video-deurbel niet op netstroom aan hoeft te sluiten. Installeren is daardoor simpeler en je kan hem overal plaatsen waar je wilt, zonder dat er bedrading aanwezig hoeft te zijn. 

Daarnaast heeft de Ring Gen 2 nog een paar nieuwe functies. Zo kan je zelf instellen in welke zones je bewegingsdetectie aan wilt hebben staan en in welke niet. Daarnaast is de bewegingsdetectie verbeterd en worden er minder valse meldingen gegeven.

De kleine verbeteringen in bewegingsdetectie zijn prettig, maar we raden de Gen 2 vooral aan als je graag een Ring videodeurbel wilt die op batterij werkt zodat je niet afhankelijk bent van bedrading om hem op hangen. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Ring Video doorbell pro 2

Netstroom of stekker | kijkhoek 150 graden | terugkijken gebeurtenis: 6 sec | hd+ 1536 px | wifi: 2.4 0f 5 GHz

9/10
4.5/5

De Ring Video Doorbell Pro 2 is een geavanceerd model met hoge beeldkwaliteit en de optie om te kijken wat er zich voorafgaand aan een gebeurtenis afspeelde.

Ten opzichte van de andere Ring deurbellen in deze lijst heeft de Pro 2 een beduidend betere beeldkwaliteit. De Ring Wired, de Gen 2, de Ring 3 en de Ring 4 hebben allemaal een beeldresolutie van 1080p, terwijl de Pro 2 een resolutie heeft van 1536p.  De beelden van de Pro 2 zijn daardoor nog scherper en gedetailleerder, waardoor je mensen en objecten zoals auto’s  rondom het huis nog beter kan herkennen en identificeren. 

Daarnaast biedt de Pro 2 een andere extra functie ten opzichte van de Gen 2. De Pro 2 heeft namelijk een pre-roll functie. Je kan daarmee tot 6 seconden voordat een gebeurtenis begon terugkijken. Dit kan je helpen als je beelden terug wilt kijken en er meer context bij wilt hebben. 

Tot slot heeft de Pro 2 een nog iets slankere look dan de Gen 2 en de andere modellen in deze lijst. 

Je betaalt wel extra voor de beste beeldkwaliteit en de pre-roll functie. We raden deze deurbel daarom aan aan mensen die zoeken naar een deurbel met geavanceerde beveiligingsfuncties en de beste beeldkwaliteit zodat ze hun huis zo nauwkeurig mogelijk kunnen bewaken.

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Ring Video doorbell 3

Verwisselbare batterij | kijkhoek 160 graden | terugkijken gebeurtenis: 4 sec | full hd 1920 x 1080 px | wifi: 2.4 of 5 GHz

8.4/10
4.2/5

Je kan de draadloze Ring Doorbell 3 ophangen waar je wilt rondom de deur zodat je op je telefoon kan zien wie er aan heeft gebeld. Of het nu overdag is of ’s avonds want ook in het donker heb je een helder en scherp beeld op je telefoon. 

De Ring 3 lijkt qua uiterlijk veel op de Gen 2 en werkt eveneens op batterij waardoor je deze video deurbel overal op kan hangen. De beeldkwaliteit is met 1080 px niet zo hoog als die van de Pro 2. Maar om eerlijk te zijn vinden wij dat in de meeste gevallen ook niet nodig. Je bekijkt de beelden immers vanaf het kleine scherm van je telefoon en daarop geeft 1080 px een heel scherp en helder beeld. 

Wel beschikt de Ring 3 over dezelfde pre-roll functie als de Pro 2 waardoor je al 4 seconden voorafgaand aan een gebeurtenis terug kan kijken en nog meer van de context mee krijgt. Realiseer je wel dat de pre-roll beelden zwart-wit zijn. Als je ze in kleur wilt hebben dan raden we je aan om naar de Ring 4 te kijken. 

Ook is het zo dat de bewegingsdetectie van de Ring 3 verbeterd is ten opzichte van de Gen 2. Door bewegingsdetectie krijg je een melding wanneer er iemand in de buurt komt van de deurbel. Zo ben je er altijd van op de hoogte of er iemand voor de deur staat, ook al ben je niet thuis en belt diegene niet aan. Vanuit veiligheidsperspectief is dit een prettige functie die ervoor zorgt dat je de situatie rondom je huis goed in de gaten kan houden. Bij de Ring 3 is dit systeem verbeterd waardoor je nog minder valse meldingen krijgt. 

Tot slot, kan je deze Ring 3 ook aansluiten op 5GHz Wi-Fi, waardoor hij nog sneller werkt. 

Kortom, we raden de Ring 3 aan aan mensen die graag een Ring op batterij kopen en een super snelle video-deurbel aan willen schaffen. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Uitgebreide functies en alle beelden in kleur

Videodeurbel in het zilver en zwart

Ring Video Doorbell 4

Verwisselbare batterij | kijkhoek 160 graden | terugkijken gebeurtenis: 4 sec | hd 1280 x 720 px | wifi: 2.4 GHz

8.6/10
4.3/5

De Ring 4 is het nieuwste Ring model in het assortiment van deze slimme video-deurbellen. Het is natuurlijk heel handig dat de ring je een melding op je telefoon stuurt als er iemand aanbelt of wanneer er beweging voor je voordeur wordt gedetecteerd. Je kan daardoor overal zien wie er voor de deur staat en met die persoon spreken.

Net als de Ring Gen 2 en de Ring 3 heeft deze een 1080 HD-video en daarnaast een grote kijkhoek van 160 graden. Je bent niet aan snoertjes gebonden met deze deurbel, want hij werkt op een oplaadbare batterij waardoor je hem gemakkelijk installeert. 

Qua bewegingsdetectie werkt de Ring 4 nog nauwkeuriger dan zijn voorgangers. Door de ‘near-zone’ bewegingsdetectie wordt er nog dichter bij de deurbel beweging opgemerkt en krijg je minder valse meldingen. 

Daarnaast heeft de Ring 4 ook pre-roll in kleur. Bij de Ring 3 is dat niet het geval en zijn die beelden zwart-wit. Persoonlijk vinden we dit geen hele grote verbetering terwijl je wel meer voor dit model betaalt dan voor de Ring 3. Maar als je veel waarde hecht aan pre-roll in kleur, dan is het natuurlijk de juiste beslissing om deze Ring 4 aan te schaffen.  

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Mooi in de muur weggewerkt en supersnel

Ring videodeurbel Elite die in de muur kan worden gebouwd

Ring video doorbell Elite

Power over Ethernet (PoE) | kijkhoek 160 graden | terugkijken gebeurtenis: 4 sec | hd 1080 px | wifi: 2.4 of 5 GHz

8.8/10
4.4/5

De Ring Video Doorbell Elite is supersnel doordat deze op Power over Ethernet werkt en daarnaast is deze ingebouwd in de muur waardoor de kans dat deze wordt gestolen heel klein is. We raden deze deurbel aan aan mensen die de beste en snelste Ring deurbel in huis willen halen. 

Als we de Ring Elite vergelijken met zijn voorgangers dan zijn er aantal overeenkomsten en een aantal verschillen. Net als de andere Ring deurbellen, heeft dit model een beeldresolutie van 1080 px. Ook heb je er een breed beeld door van 160 graden en kan je natuurlijk via de app communiceren met de mensen die bij je voordeur staan via de Ring app. 

De Ring Elite onderscheidt zich van de andere Ring modellen doordat deze super snel is dankzij de verbinding via Power over Ethernet (PoE). De meeste videodeurbellen werken via wifi, de snelheid van de beelden kan dan vertragen als de wifi minder goed werkt of te ver staat. Door het gebruik van PoE, heb je bedraad internet en wordt de deurbel ook van stroom voorzien door dezelfde ethernetkabel. Beter kan het niet, je hebt hierdoor geen vertragingen, de verbinding is heel snel en je zal nooit een batterij hoeven te wisselen. 

Daarnaast is het een groot verschil dat deze Ring Elite in de muur ingebouwd wordt. Dit ziet er ten eerste erg mooi en gestroomlijnd uit. Ten tweede kan de deurbel daardoor een stuk minder makkelijk gestolen worden dan andere videodeur bellen die een stuk minder stevig bevestigd zijn. Dit vinden wij een heel groot voordeel aan de Elite. Installatie wordt hierdoor wel ingewikkelder, daardoor raadt Ring het aan om deze deurbel door een professional te laten installeren. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Veel gestelde vragen

De eerste versies die op de markt kwamen konden door hackers worden afgeluisterd. Ook is het gebeurd dat er nepbeelden werden toegevoegd aan de opgenomen videobeelden. Inmiddels is deze kwetsbaarheid gedicht.  

Voor elke Ring deurbel is de bewegingszone van de camera 1,5 tot 9 meter. De camera met Birds Eye View biedt je de mogelijkheid om de hele omgeving te scannen. 

Met een camera mag je alleen je eigen bezittingen filmen en niet die van de buren of de openbare weg. Hieronder vallen ook de stoep en parkeerplaatsen. Als je een ruime oprit of voortuin hebt en alleen die komen in beeld met de deurbel, dan is het geen probleem.  

De Ring springt vanzelf aan als hij beweging detecteert. Als er geen beweging is, wordt er in de regel niets gefilmd.

Gerelateerde artikelen

Een houten voordeur met daarnaast een witte muur met Eufy deurbel.
Slimme deurbel

Eufy deurbel

Een Eufy deurbel is een hele goede investering voor je huis. De videodeurbel helpt je te weten wanneer er iemand aan je deur staat, ook

Een klein meisje die het knopje van een Google Nest deurbel indrukt.
Slimme deurbel

Google deurbel

Google deurbellen met camera worden steeds populairder omdat de slimme deurbel naast gemak ook beveiligingsvoordelen heeft. Je ziet op je telefoon wie er aanbelt en

Back view of a deliverer ringing on intercom at gate of a customer's house while delivering packages.
Slimme deurbel

Deurbel met camera

Een deurbel met camera is een slimme deurbel die beschikt over een camera en microfoon. Je kan daardoor vanaf je telefoon zien wie er voor