TV simulator

Een TV simulator is een klein elektronisch apparaat dat het flikkerende licht van een TV na doet. Deze fake tv’s zijn speciaal ontworpen om mensen het idee te geven dat er iemand thuis is terwijl dat in werkelijkheid niet zo is. Op die manier schrik je gemakkelijk inbrekers af. Dit is een goedkope en effectieve manier om je huis extra te beveiligen. Op deze pagina geven we je tips en uitleg over verschillende soorten TV simulatoren en vertellen we je welke wij als beste hebben beoordeeld.

Waar je op moet letten bij aanschaf van een TV-simulator

Als je een TV-simulator gaat kopen dan is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden.

1. Lichtintensiteit

Let bij het uitzoeken van een TV-simulator op de lichtintensiteit van het apparaat. Koop er een die redelijk overeenkomt met het type verlichting dat je normaal gesproken aan hebt staan in huis. Op die manier doet het het beste lijken of er iemand thuis is. 

Sommige hebben meerdere lichtprogramma’s, waardoor je er zelf een kan kiezen. Andere fabrikanten van simulatoren geven aan dat je de lichtintensiteit kan beïnvloeden door het apparaat dichter bij of juist verder weg van de muur te zetten en door het apparaat omhoog of omlaag te kantelen. 

2. Timer

Koop een TV-simulator met timerfunctie waardoor het apparaat vanzelf na een aantal uur uitgaat. De timer functie geeft een nog realistischer effect. De meest populaire TV-simulatoren hebben de keuze tussen een 4- of 7-uur durend timer-programma voordat ze uit gaan. 

Mocht je een andere duur willen hanteren, dan raden we je aan om een er een tijdschakelaar bij te kopen. Dat is een stopcontact waar je het apparaat op kan aansluiten en die zichzelf op basis van vooraf ingestelde tijden aan- en uitschakelt. 

3. Voeding

Check vooraf hoe het apparaat van stroom wordt voorzien. Werkt het op batterij? Heeft het een stekker? Of een USB-aansluiting? 

Apparaten met een batterij kan je overal in huis neerzetten omdat je niet aan snoeren gebonden bent, maar het nadeel is dat je de batterij om de zoveel tijd moet vervangen. 

TV-simulators met een stekker zijn het meest betrouwbaar, maar je moet wel een stopcontact in de buurt hebben. De meeste mensen plaatsen hun TV-simulator vaak bij hun echte TV in de buurt en daarom is er vaak wel een stopcontact in de buurt. 

Een TV simulator met een USB-aansluiting kan je via een adapter in het stopcontact steken.  

4. Energieverbruik

LED simulatoren zijn energiezuinig. Daarom raden we je aan om een LED TV-simulator te kopen zodat je een duurzame keuze maakt.

5. Kwaliteit

In onze zoektocht naar de beste TV-simulatoren kwamen we er helaas veel tegen die  middelmatig waren. Kies daarom voor een simulator van een betrouwbaar merk en lees de reviews van andere gebruikers om over hun ervaring te horen. En om je op weg te helpen hebben wij hieronder de beste 3 TV-simulatoren voor je op een rij gezet. 

Hoe ziet het effect van een TV simulator eruit?

Hoewel je je vast iets voor kan stellen over het licht dat een TV simulator laat zien, is het het makkelijkst om dit op het filmpje hieronder te bekijken. In deze video wordt het apparaat gedemonstreerd en zie je wat voor licht deze uitstraalt om een TV na te bootsen. 

Beste TV-simulator overzicht

Een zwarte syngonix die een TV na doet

Onze keuze

Sygonix Televisiesimulator TV03

Een Tiwee tv simulator om inbrekers te weren

Grote TV-simulator

Tiwee TV-Simulator

Een zwarte TV simulator van Nedis

Budget keuze

Nedis TV-Simulator

De 3 beste TV-simulators

We bespreken verschillende TV-simulators in dit artikel. We hebben deze selectie gemaakt nadat we veel verschillende hebben onderzocht en vergeleken. De 3 die je hier ziet zijn als beste naar voren gekomen. Ze zijn dus allemaal van hoge kwaliteit. Toch weten we dat gebruikers verschillende wensen, behoeften en budgetten hebben. Daarom hebben we de selectie van beste afgestemd op verschillende voorkeursfactoren, zodat je de TV-simulator kan vinden die het best bij jouw situatie past.

Sygonix Televisiesimulator TV03

Netstroom | met timer

8.6/10
4.25/5

De Sygonix Televisiesimulator doet TV’s heel geloofwaardig na. Als je buiten staat lijkt het net of er een echte TV aanstaat, dit is dus een hele goede manier om inbrekers af te schrikken.

De LED-lichten verbruiken niet veel stroom en met de handige timer gaat de TV-simulator na 4 of 7 uur vanzelf weer uit. Dit is dus goede en betaalbare oplossing om inbraak in je huis te voorkomen.

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Grote TV simulator

Een Tiwee tv simulator om inbrekers te weren

Tiwee TV-simulator

Netstroom | met timer

8.5/10
4.25/5

De Tiwee TV-simulator onderscheidt zich van andere die wij hebben onderzocht doordat deze en breedbeeld TV na bootst. Omdat veel mensen tegenwoordig een grote TV in huis hebben, vinden wij dat dit een hele realistische TV-simulator is waarbij de fabrikant zo goed mogelijk heeft geprobeerd om een echte TV te imiteren. 

De Tiwee TV simulator is heel eenvoudig te gebruiken en door het timer-programma hoef je er na het aanzetten niet meer naar om te kijken. Ook kan je drie verschillende soorten lichtprogramma’s kiezen waardoor je zelf invloed hebt op het soort licht dat dit apparaat simuleert. 

Al met al, is dit een handige TV-simulator die grote flatscreens goed imiteert. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Nedis TV Simulator

USB-stroomkabel | met timer 

8.2/10
4.1/5

De Nedis TV simulator is een hele betaalbare kleine fake-TV om inbrekers af te schrikken. Het is een klein compact apparaat dat de TV realistisch na doet. Ondanks de lage prijs beschikt deze simulator wel over een timer waardoor je zelf kan bepalen hoe lang je wilt dat het apparaat werkt. Dat vinden wij een functie die niet mag ontbreken op een TV simulator. 

Het apparaat is iets minder geavanceerd dan de Sygonix Televisiesimulator TV03, omdat het apparaat slechts één soort TV-programma kan nabootsen. Maar voor veel mensen zal dat verschil niet veel uitmaken.  

We vinden dit model van Nedis een goedkope oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een effectieve en makkelijke manier om hun huis extra te beveiligen.

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Veel gestelde vragen

We hebben allerlei verschillende TV-simulators vergeleken. Uit ons onderzoek is de Sygonix Televisiesimulator TV03 als beste naar voren gekomen. Dat komt omdat deze de TV geloofwaardig nabootst, beschikt over een timer en gemakkelijk is in het gebruik. Lees hierboven onze review. 

Gerelateerde artikelen

Een rechthoekig wit raam met een horizontale barrierestang
Inbraakbeveiliging

Barrièrestang

Met een barrièrestang kan je je huis op een goedkope en effectieve manier extra beveiligen tegen inbraak. Door deze metalen stang aan de binnenkant van

Closeup of the hand of a man using a keypad to arm his home alarm system
Inbraakbeveiliging

Alarmsysteem

Om je woning, kantoor of schuur te beveiligen tegen inbraak kun je voor een alarmbeveiliging kiezen. Een alarm met geluid schrikt een indringer direct af. Maar je hebt

Twee handen in leren zwarte handschoenen die met een koevoet een deur openbreken
Inbraakbeveiliging

Anti-inbraakstrip

Om inbraak te ontmoedigen en te voorkomen kan je een anti-inbraakstrip op je deuren en ramen plaatsen. Dit is een metalen of kunststof strip die