Brandbeveiligingsset

In een brandbeveiligingsset vind je verschillende brandbeveiligingsapparatuur en -materialen.  Een brandbeveiligingsset kan bijvoorbeeld bestaan uit 2 rookmelders, een koolmonoxidemelder, een blusdeken en een brandblusser. Je haalt dus in één keer alles in huis om een beginnende brand op te sporen en te blussen. Hiermee bescherm je jezelf, je dierbaren en eigendommen tegen de nare gevolgen van een onverwachte brand. Maar welke set is het meest geschikt voor bij jou in huis of op kantoor? Daar leggen we je alles over uit op deze pagina en daarnaast geven we je advies over de beste brandbeveiligingssets op de markt. 

Waar je op moet letten bij aanschaf van een brandbeveiligingsset

Als je een brandset gaat kopen dan is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden:

1. Type brandbeveiligingsset

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten brandbeveiligingssets op de markt met allemaal een andere samenstelling. 

Bepaalde sets zijn heel geschikt in woningen, terwijl andere sets geschiktere items voorop kantoor bevatten. Een voorbeeld hiervan is een schuimbrandblusser voor brandcategorie F. Met deze blusser kan je olie- en frituurbranden blussen. In huis is dit heel goed om te hebben omdat daar veel gekookt wordt. Op kantoor is het echter geen aanrader. Poederblusser veroorzaken namelijk veel nevenschade aan elektrische apparatuur zoals computers. Om branden op kantoor te blussen en zo min mogelijk onnodige schade achter te veroorzaken is een schuimblusser daarom beter op kantoor. 

We raden je aan om altijd een set te kopen die het best bij jouw specifieke wensen en behoeften past. 

2. Grootte en indeling van de ruimte

De grootte en indeling van de ruimte waarin je eventueel brandpreventie en -blusmiddelen wilt kunnen gebruiken is ook heel bepalend voor wat voor brandset je het beste kan kopen.

Hoe groter de ruimte, hoe meer brandblussers je bijvoorbeeld nodig hebt. En hoe meer ruimtes, hoe meer rookmelders je in huis wilt halen. Het is sinds 2022 namelijk wettelijk verplicht om een rookmelder in je woning te hebben hangen. 

3. Soort Brandblusser

Check het type brandblusser als de set een brandblusser bevat. Er zijn namelijk veel verschillende soorten brandblussers die allemaal weer geschikt zijn voor andere soorten branden. Het is dus geen one size fits all wanneer je een brandblusser koopt.

Om je te helpen met het kiezen van de juiste brandblusser, laat dit schema hieronder zien welke blusstof geschikt is voor welke brandklasse. 

Een diagram met uitleg over verschillende brandklasses

4. Certificering

Bekijk altijd of een brandbeveiligingsset gecertificeerd is. Een certificaat vertelt je namelijk dat de set aan de geldende normen en eisen voldoet. Dat geeft meer zekerheid over de betrouwbaarheid en kwaliteit van de detectie en blusmiddelen.

Beste brandset overzicht

Een brandbeveiligingsset van FireAngel met 4 rookmelders en een koolmonoxidemelder

Beste Smart Home Brandpreventieset

Smarthome Set FireAngel

Drie rookmelders van Fire Angel een koolmonoxidemelder en 4 bevestigingsmagneet 

Beste Detectie Box

Brandpreventiebox FireAngel Premium

Een rode brandblusser en branddeken van SAV's

Beste Voor In De Auto, Caravan Of Boot

SAVS® Brandblus Box

Zes paar hangende sleutels en een spray brandblusser in een Finish Fire fotoframe

Mooiste design

Finish Fire – Foto Frame – Met Branddeken

Twee rookmelders een blusdeken en een brandblusser

Budget keuze

Smartwares BBS3 Brandpreventieset

De 5 beste brandpreventiesets

We bespreken verschillende brandbeveiligingssets in dit artikel. We hebben deze selectie gemaakt nadat we veel verschillende brandsets hebben onderzocht en vergeleken. De vijf die je hier ziet zijn als beste naar voren gekomen. Ze zijn dus allemaal van hoge kwaliteit. Toch weten we dat gebruikers verschillende wensen, behoeften en budgetten hebben. Daarom hebben we de selectie van beste afgestemd op verschillende voorkeursfactoren, zodat je de brandbeveiligingsset kan vinden die het best bij jouw situatie past

Beste Smart Home brandpreventieset

Een brandbeveiligingsset van FireAngel met 4 rookmelders en een koolmonoxidemelder

Smarthome set FireAngel

3 rookmelders, 1 koolmonoxidemelder, 1 hittemelder, 1 gateway

9.1/10
4.55/5

Met de Smarthome Set van FireAngel haal je slimme en betrouwbare brandbeveiliging in huis. De verschillende producten zijn zelfs compatibel met andere slimme apparatuur en je kan ze integreren met verschillende smart-home systemen zoals met Google Home of Alexa. 

We zijn onder de indruk van de slimme technologie in de rook-, koolmonoxide- en hittemelders in set. Je verbindt de apparaten gemakkelijk onderling met elkaar waardoor alle melders af zullen gaan wanneer één van de apparaten alarm slaat en je wordt dan ook meteen via je de FireAngel Connected app op je telefoon op de hoogte gesteld. Tot slot vinden we de 10-jarige batterijduur ontzettend handig aan deze set. Nadat je de apparaten heb geïnstalleerd zal je geen gedoe hebben met lege batterijen. Dat is wel zo makkelijk. 

Door de geavanceerde technologie, meldingen op je telefoon en de lange batterijduur is dit naar onze mening de beste slimme branddetectieset. 

Belangrijke eigenschappen: 

Om rekening mee te houden: 

Beste Detectie box

Drie rookmelders van Fire Angel een koolmonoxidemelder en 4 bevestigingsmagneet 

Brandpreventiebox FireAngel Premium

3 rookmelders en 1 koolmonoxidemelder | NEN-EN 50291-1:2010 en NEN 14604 gecertificeerd

9.6/10
4.8/5

FireAngel is een merk dat erom bekend staat kwaliteit te leveren. Dat vinden we erg belangrijk omdat je er bij aankoop van een FireAngel-set op kan vertrouwen dat je op tijd gealarmeerd wordt bij het uitbreken van brand of het vrijkomen van koolstofmonoxide.  

 

We vinden het prettig aan deze set dat de rookmelders simpel te installeren zijn met de bijgeleverde mangeetplaatjes. Je hoeft hiervoor niet te boren en te schroeven. Let alleen wel op dat deze niet voor de koolstofmonoxidemelder gebruikt kunnen worden. Die laatste melder moet je dus wel met schroeven monteren, maar ook dat gaat gemakkelijk. 

Tot slot, is het handige aan deze set dat de producten gecombineerd worden verkocht in deze brandpreventiebox. Je hebt daar niet alleen financieel een voordeel van, maar ook voor het gebruiksgemak vonden wij dit top. Je haalt namelijk in één keer alle benodigde rook- en koolstofmonoxide melders in huis. 

Belangrijke eigenschappen: 

Om rekening mee te houden: 

Beste voor in de auto, caravan of boot

Een rode brandblusser en branddeken van SAV's

SAVS® Brandblus box

1 blusdeken en 1 poederbrandblusser | EN 1869 gecertificeerd

8.9/10
4.45/5

Wij zouden de SAVS® Brandblus Box als een goede brandblusset voor onderweg. En doordat de box een brandblusser én branddeken bevat kan je er meerdere soorten branden mee blussen. 

We vinden dat de SAVS® Brandblus Box zich onderscheidt van de andere sets die wij hebben onderzocht omdat de brandblusser en deken klein genoeg zijn om onder een autostoel te bewaren en toch groot genoeg zijn om een beginnende brand effectief te blussen. Mocht er bijvoorbeeld brand ontstaan in de motor of op je boot dan kunnen de brandblusser en deken het vuur snel doven. 

Kortom, dit is een handige en compacte set om jezelf, geliefden en je spullen in voertuigen tegen beginnende brand te beschermen.

 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden

Mooiste design

Zes paar hangende sleutels en een spray brandblusser in een Finish Fire fotoframe

Finish Fire - Foto frame - met branddeken

1 blusdeken inclusief en ruimte voor een kleine brandblusser (zelf bijkopen)

9/10
4.5/5

We zijn enthousiast over het Finish Fire fotoframe omdat naast een blusdeken en brandblusser een strak en mooi ontwerp heeft dat in allerlei interieurs past. 

Dit compacte en lichte fotoframe is makkelijk te monteren en zorgt ervoor dat je op allerlei plaatsen in huis snel brandblusmiddelen bij de hand hebt. We vinden dit een slim ontwerp omdat mensen de felrode blusmiddelen vaak in kasten opbergen omdat de kleur niet mooi bij hun meubilair past. Daardoor zijn de brandblusser of blusdeken moeilijker te bereiken in het geval van nood. Finish Fire heeft dit slim opgelost door een mooi en multifunctioneel frame te ontwerpen met de blusmiddelen daarin zodat je er snel bij kan in het geval van een beginnende brand. Daarnaast is het frame ook nog betaalbaar. 

Door het mooie ontwerp, de goede toegankelijkheid van de brandblusser en -deken en de relatief lage prijs vinden wij dit model een aanrader. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden

Smartwares BBS3 brandpreventieset

2 rookmelders, 1 blusdeken en 1 poederblusser | EN3 en EN 14604 gecertificeerd

8.8/10
4.4/5

We vinden dat Smartwares een hele complete brandpreventieset aanbiedt voor een zachte prijs. Met deze set haal je 2 rookmelders in huis die een beginnende brand detecteren en heb je daarnaast ook een blusdeken én brandblusser om de brand te blussen. 

De set bevat een poederblusser voor brandklasse A, B en C. Je kan er dus vaste stoffen, vloeistoffen en gasbranden mee blussen. Maar je kan er geen olie of frituurbranden mee blussen. Hoewel deze blusser dus minder geschikt is in de keuken vinden wij dit een heel handige set om in een woonkamer met haard te bewaren of voor in een kleine woning. Omdat je met deze brandpreventieset zowel branden opspoort als blust voor een eerlijke prijs, vinden wij dit een echte aanrader. 

 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Gerelateerde artikelen

Een rode brandblusser die aan een groene muur is bevestigd
Brandveiligheid

Brandblusser

Een ongeluk zit in een klein hoekje en dat geldt ook voor brand, maar gelukkig kan je met een brandblusser in de buurt veel schade

Een bakstenen muur waar een rode blusdeken tegen bevestigd is
Brandveiligheid

Blusdeken

Een blusdeken kan een waardevolle toevoeging zijn om je huis of bedrijfsruimte brandveiliger te maken. Blusdekens zijn vooral gemaakt voor beginnende branden. Het is belangrijk

De buitenkant van een nieuwbouwhuis met een raam waar een brandladder uit hangt
Brandveiligheid

Brandladder

Brand en andere calamiteiten doen zich altijd onverwachts voor. Het hebben van een vluchtladder kan in deze gevallen van levensbelang zijn als zich een noodsituatie