Dummy camera

Een dummy camera is nep beveiligingscamera. Deze dummy’s zien eruit als echte beveiligingscamera’s, maar in werkelijkheid functioneren ze niet. Mensen hangen ze op om mogelijke inbrekers af te schrikken en het te doen lijken of er een echt beveiligingssysteem hangt. Deze neppe camera’s zijn een stuk goedkoper dan de echte en daarom een betaalbare manier om je huis op een goedkope manier extra te beveiligen. 

Daarnaast zijn ze ook handig om een bestaand beveiligingssysteem uit te breiden. Een handige effectieve manier dus om indringers op afstand te houden, maar er is erg veel aanbod dus welke kies je? Op deze pagina leggen je meer uit over dummy camera’s en hebben wij de beste geselecteerd om je op weg te helpen om je huis beter te beveiligen.

Waar je op moet letten bij aanschaf van een dummy camera

Als je een dummy camera gaat kopen dan is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden.

1. Realistisch ontwerp

Een dummy camera zal inbrekers alleen afschrikken als deze realistisch is. Wanneer een camera er te nep uitziet zullen inbrekers dat snel doorhebben en schrikt het hen niet af. Koop dus altijd een dummy camera met een realistische look. 

2. LED verlichting

Knipperende LED-verlichting zorgt ervoor dat een dummy nog realistischer overkomt. Om te zorgen dat het lichtje werkt, werken deze modellen meestal op batterij. 

3. Weersbestendigheid

Er zijn dummy camera’s die alleen geschikt zijn om binnen op te hangen. Mocht je je dummy camera buiten willen installeren, dan raden we het aan om altijd even te checken of deze weersbestendig is. 

4. Plaatsing

Een dummy camera werkt alleen afschrikkend als potentiële inbrekers deze kunnen zien. Hang de dummy  dus op een plek die goed zichtbaar is. 

5. Installatie

Je installeert de meeste dummy camera’s gemakkelijk met pluggen en schroeven op een muur of op het plafond. Bij de meeste camera’s die wij onderzocht hebben wordt het bevestigingsmateriaal mee geleverd, maar check dit altijd nog even voor de zekerheid.

Beste dummy camera overzicht

Een witte nep camera van Konig.

Beste dome dummy camera

KONIG – Dome Dummy Camera IP44

Twee grijze dummy camera's van Elro.

Beste buiten dummy camera

ELRO CDB25S-2 Outdoor

Budget keuze

SEC24 DMC440

De 3 beste dummy camera's

We bespreken verschillende dummy camera’s in dit artikel. We hebben deze selectie gemaakt nadat we veel verschillende hebben onderzocht en vergeleken. De 3 die je hier ziet zijn als beste naar voren gekomen. Ze zijn dus allemaal van hoge kwaliteit. Toch weten we dat gebruikers verschillende wensen, behoeften en budgetten hebben. Daarom hebben we de selectie van beste afgestemd op verschillende voorkeursfactoren, zodat je de dummy beveiligingscamera kan vinden die het best bij jouw situatie past.

Beste Dome Dummy camera

Een witte nep camera van Konig.

KONIG - Dome Dummy Camera IP44

2 AA batterijen | met knipperende LED lichten | binnen en buiten 

8.8/10
4.4/5

Met deze Dome Dummy Camera van Konig schrik je inbrekers goed af. Wij vinden het ontwerp heel realistisch, waardoor potentiële indringers niet snel op zullen merken dat het om een nep exemplaar gaat. Om de camera zo echt mogelijk te laten lijken zit er LED-verlichting in die aangaat wanneer er beweging gedetecteerd wordt. Het lijkt dan of de camera echt aanstaat. 

Het installeren van de Dome Dummy gaat gemakkelijk. Alle nodige schroeven en pluggen zijn erbij geleverd waardoor je hem snel aan een muur of het plafond monteert. 

Wij vinden dit model dan ook een aanrader door het realistische ontwerp, de LED-verlichting en omdat deze heel betaalbaar is. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Beste buiten Dummy camera

Twee grijze dummy camera's van Elro.

ELRO CDB25S-2 Outdoor Dummy Camera

4 AA batterijen | met LED-lichtjes | buiten

9/10
4.5/5

Als je de ELRO CDB25S koopt dan krijg je meteen 2 dummy camera’s. Wij vinden dat erg handig omdat je deze daardoor op meerder plaatsen rondom je huis kan hangen en inbrekers nog beter kan afschrikken. 

Wanneer het buiten donker is gaan de rode LED-lampjes vanzelf branden, zodat het net een echte camera lijkt. Ook kan je de camera draaien en op bepaalde inbraakgevoelige plekken richten zodat het lijkt of sommige deuren en ramen extra goed in de gaten gehouden worden. 

We hebben de ELRO CDB25S als beste buiten dummy camera geselecteerd door het realistische uiterlijk, de makkelijke installatie en omdat je er meteen 2 in huis haalt in plaats van 1. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

SEC24 DMC440

2 AAA batterijen | met LED-lichtjes | binnen en buiten

8.8/10
4.4/5

Je kan de SEC24 DMC440 zowel binnen als buiten ophangen om potentiële inbrekers op afstand te houden. Deze zwarte dummy camera ziet er heel echt uit en heeft een knipperende LED-lampjes die elke seconde oplichten. Daarnaast heeft dit model een rubberen kabel waardoor hij bijna niet van echt te onderscheiden is. 

Je hangt de camera gemakkelijk op met drie schroeven en kan hem vervolgens een bepaalde kant oprichten. Wat we je er wel graag bij vertellen is dat de batterijen niet meegeleverd worden. Je moet ze dus zelf in huis hebben of even kopen. Wel vinden we het een pluspunt dat de lichtjes van de camera het daarna wel een jaar doen als er volle batterijen inzitten. Je hoeft ze dus niet vaak te vervangen.

Je haalt deze dummy camera voor nog geen €15 in huis. Voor dat bedrag vinden wij dit een hele geschikte dummy camera voor mensen die op zoek zijn naar een goedkoop model om inbrekers buiten de deur te houden. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Veel gestelde vragen

Een dummy camera is een neppe beveiligingscamera. Hoewel ze erg op echte beveiligingscamera’s lijken van de buitenkant, functioneren ze niet. Ze worden gebruikt als een goedkope methode om inbrekers af te schrikken. 

Een dummy camera is een neppe beveiligingscamera. Er worden geen camerabeelden mee opgenomen en ze zijn ervoor gemaakt om inbrekers af te schrikken. Dit afschrikkende effect werkt echter alleen als de camera er heel realistisch uitziet. Tegenwoordig zijn er gelukkig genoeg dummy camera’s op de markt die lastig van de echte beveiligingscamera’s te onderscheiden zijn. 

Gerelateerde artikelen

Een blauwe muur met daarvoor een ronde witte beveiligingscamera. 
Inbraakbeveiliging

Beveiligingscamera binnen

De aankoop van een beveiligingscamera voor binnen in huis kan een belangrijke investering zijn om je eigendom te beschermen. Er zijn veel verschillende binnen camera’s

Twee handen in leren zwarte handschoenen die met een koevoet een deur openbreken
Inbraakbeveiliging

Anti-inbraakstrip

Om inbraak te ontmoedigen en te voorkomen kan je een anti-inbraakstrip op je deuren en ramen plaatsen. Dit is een metalen of kunststof strip die

Een donkere woonkamer met een tvsimulator die licht uitstraalt
Inbraakbeveiliging

TV simulator

Een TV simulator is een klein elektronisch apparaat dat het flikkerende licht van een TV na doet. Deze fake tv’s zijn speciaal ontworpen om mensen