Anti-inbraakstrip

Om inbraak te ontmoedigen en te voorkomen kan je een anti-inbraakstrip op je deuren en ramen plaatsen. Dit is een metalen of kunststof strip die de kier tussen het kozijn en de deur bedekt. De deur is daardoor moeilijker door inbrekers open te breken. Een inbreker zal namelijk geen schroevendraaiers, koevoeten of ander gereedschap in de opening kunnen zetten. Er zijn echter veel verschillende soorten anti-inbraakstrips te koop. Dus hoe weet je welke geschikt is om jouw huis extra te beveiligen? Om je daarbij te helpen hebben we in dit artikel alle factoren op geschreven waar je op moeten letten bij aankoop en hebben we onze 3 favoriete anti-inbraakstrips op een rij gezet. 

Waar je op moet letten bij aanschaf van een anti-inbraakstrip

Als je een anti-inbraakstrip gaat kopen dan is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden.

 

 

1. Afmetingen

Meet vooraf eerst de lengte en de breedte van de deur of het raam op waartegen je de strip wilt plaatsen. Op die manier weet je zeker dat je de juiste maat koopt om de gehele kier goed af te sluiten.

2. Draairichting

Welk type anti inbraakstrip je nodig hebt hangt af van je deur. In de meeste gevallen draait een voordeur naar binnen en draait een achterdeur naar buiten. Voor een naar binnen draaiende deur gebruik je een strip voor ‘naar binnendraaiende deuren‘ ook wel strip-type 1 genoemd. Voor een naar buiten draaiende deur gebruik je een strip voor ‘naar buitendraaiende deuren’ strip-type 3. 

3. Materiaal

Anti-inbraakstrips worden van verschillende soorten materialen gemaakt. Ieder materiaal heeft plus- en minpunten. Weeg deze dus af op basis van je budget en je behoeften. 

Staal

 • Voordelen:
  • Staal is erg sterk en duurzaam. Je breekt er lastig doorheen.
  • Biedt een hele goede bescherming tegen inbraak. 
 • Nadelen:
  • Wat prijziger dan andere materialen.
  • Wat zwaarder dan andere materialen, waardoor installatie misschien iets lastiger is. 

Aluminium

 • Voordelen:
  • Licht van gewicht dus makkelijk te installeren.
  • Duurzaam en weinig corrosie. 
  • Biedt een redelijk goede bescherming tegen inbraak.
 • Nadelen:
  • Het is niet even sterk als staal, dus kan iets eerder worden beschadigd. 
  •  

Kunststof

 • Voordelen: 
  • Niet zwaar dus makkelijk te monteren.
  • Betaalbaar. 
  • Corrosiebestendig en heeft een lange levensduur.
 • Nadelen:
  • Kunststof is niet zo sterk als staal en aluminium. Het is makkelijker te beschadigen of te doorboren.


Nu we alle voor- en nadelen op een rij hebben kan je zelf afwegen wat binnen je budget past, de gewenste beveiliging geeft en past bij je persoonlijke wensen. Wanneer het echter gaat om inbraakbeveiliging biedt een anti-inbraakstrip van staal je wel de hoogste mate van bescherming. 

4. Certificering

Anti-inbraakstrips kunnen worden gecertificeerd. Als een strip gecertificeerd is dan weet je dat deze is getest en goedgekeurd door een erkende organisatie. Als je graag een gecertificeerde inbraakstrip koopt, let dan op de volgende certificeringen:

 • SKG-certificaat: dit is de Stichting Kwaliteit Gevelbouw die zich richt op het beoordelen van hang- en sluitwerk en ook anti-inbraakstrips certificeert.
 • Politiekeurmerk Veilig Wonen: het keurmerk van de Nederlandse politie. 
 • EN 1627dit is de Europese veiligheidsnorm voor inbraakstrips. 

5. Prijs

Prijzen van anti-inbraakstrips kunnen uiteenlopen. Het is belangrijk om er een te kopen die binnen je budget past, maar ook zorgt voor voldoende veiligheid.

6. Montage

Het monteren van een anti-inbraakstrip is gelukkig niet moeilijk. Vaak hoef je alleen een rolmaat, potlood en boor in huis te hebben en worden de schroeven bij de anti-inbraakstrip geleverd (check dit altijd nog even voor de zekerheid). In het filmpje hieronder zie je precies hoe je de strip eenvoudig monteert. 

Beste anti-inbraakstrip overzicht

Een witte anti-inbraakstrip van Secustrip om inbraak te voorkomen

Beste voor voordeuren

SecuStrip Plus Anti-Inbraakstrip Voordeur

Demonstratie van een witte anti-inbraakstrip van Axa speciaal voor achterdeuren

Beste voor achterdeuren

AXA Beveiligingsstrip M3-EX

Twee zwarte helften van een anti-inbraakstrip van Secustrip type 1

Budget keuze

SecuStrip type 1

De 3 beste anti-inbraakstrips

We bespreken verschillende anti-inbraakstrips in dit artikel. We hebben deze selectie gemaakt nadat we veel verschillende anti-inbraakstrips hebben onderzocht en vergeleken. De 3 die je hier ziet zijn als beste naar voren gekomen. Ze zijn dus allemaal van hoge kwaliteit. Toch weten we dat mensen verschillende wensen, behoeften en budgetten hebben. Daarom hebben we de selectie van beste afgestemd op verschillende voorkeursfactoren, zodat je de anti-inbraakstrip kan vinden die het best bij jouw situatie past.

Beste voor voordeuren

Een witte anti-inbraakstrip van Secustrip om inbraak te voorkomen

SecuStrip Plus Anti-Inbraakstrip Voordeur

Binnendraaiend | 205 cm | staal | gecertificeerd: Politie Keurmerk Veilig Wonen en door SKG

We zijn enthousiast over de SecuStrip omdat deze gemaakt is van  sterk staal. Je beveiligt je voordeur daardoor met het sterkste materiaal tegen inbraak en je zal het inbrekers daarom onmogelijk maken om de deur met een koevoet of ander gereedschap te openen. 

Met een lengte van 2,05 meter heeft deze dezelfde maat als de gemiddelde voordeur. De strip is dus meteen goed op maat voor montage. Daarnaast is deze gecertificeerd door zowel de SKG als door het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Je weet dus zeker dat deze door onafhankelijke organisaties is getest aan de veiligheidsnormen voldoet. Tot slot is deze strip zowel in het wit als in het bruin verkrijgbaar. Er is dus altijd wel een kleur die bij je voordeur past. 

Door het sterke materiaal en de hoge mate van bescherming die deze tegen inbraak biedt, hebben wij deze SecuStrip Plus als beste verkozen om je voordeur te beveiligen. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Beste voor achterdeuren

Demonstratie van een witte anti-inbraakstrip van Axa speciaal voor achterdeuren

AXA Beveiligingsstrip M3-EX

Buitendraaiend | 235 cm | aluminium | gecertificeerd: Politie keurmerk Veilig Wonen

De tweede anti-inbraakstrip die we bespreken is geproduceerd door het Nederlandse en betrouwbare merk Axa. Deze aluminium strip is speciaal gemaakt voor achterdeuren waarbij het kozijn 10 tot 14 mm naar voren uitsteekt. 

We vinden het een pluspunt dat de strip vrij lang is, daardoor past deze op veel verschillende soorten deuren. En als deze te lang voor jouw deur is dan zaag je hem gemakkelijk op maat. 

De schroeven waarmee je de strip bevestigd zijn altijd afgedekt waardoor een inbreker er niet bij zal kunnen. Ook voldoet deze strip aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen dus weet je zeker dat deze aan de veiligheidsnormen voldoet. 

De strip is helaas niet verkrijgbaar in staal (zoals de SecuStrip hierboven) voor mensen die nog wat stevigers willen, maar de kwaliteit van deze aluminium strip is erg goed. We vinden dit daarom echt een aanrader voor de achterdeur. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

SecuStrip type 1

Binnendraaiend | 205 cm | staal | gecertificeerd: Politie keurmerk Veilig Wonen en SKG

Wij vinden de SecuStrip type 1 de beste budgetvriendelijke optie voor voordeuren. 

Dit model is net als de SecuStrip Plus, die we hierboven hebben besproken, van het merk Secu. De SecuStrip type 1 is echter iets goedkoper dan het Plus model. Net als het Plus model is deze gemaakt van verzinkt staal en biedt dit dus een hele hoge mate van bescherming tegen inbraak. Staal is zo sterk dat inbrekers dit bijna niet kunnen doorboren of beschadigen. Het Plus model is nog net iets geavanceerder maar ook duurder. De SecuStrip type 1 biedt dus een uitkomst voor mensen die iets meer op de centjes willen letten en hun huis ook goed willen beschermen. 

Met Type 1 haal je een sterke en gecertificeerde strip in huis. De meeste inbrekers dringen huizen binnen via de voordeur en door deze goed met een SecuStrip type 1 te beschermen hou je ongewenste gasten op een betaalbare manier buiten de deur.  Dat is dan ook de reden waarom wij deze als beste budget keuze hebben verkozen.

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Veel gestelde vragen

Welk type anti inbraakstrip je moet nemen hangt af van je deur. In de meeste gevallen draait een voordeur naar binnen en draait een achterdeur naar buiten. Voor een naar binnen draaiende deur gebruik je strip-Type 1. Voor een naar buiten draaiende deur gebruik je strip type 3. Verder kun je naast certificering  letten op sterkte, gewicht, duurzaamheid en betaalbaarheid van het materiaal. De meeste strips zijn eenvoudig te monteren.

De werking van een anti-inbraakstrip is makkelijk uit te leggen. Je bevestigt een strip op de deur en een strip op het kozijn. De constructie haakt in elkaar als je de deur sluit. Hierdoor wordt het voor inbrekers onmogelijk gemaakt om met een schroevendraaier of een breekijzer het slot te forceren.

Een SecuStrip is een ander woord voor een anti-inbraakstrip. Het bestaat uit twee profielen die je monteert op deur en kozijn. De strips haken in elkaar bij het sluiten van de deur. Inbrekers kunnen hierdoor niet met een schroevendraaier of breekijzer het slot forceren. Dit houdt hen letterlijk buiten de deur!

Een deur kun je met enkele kleine aanpassingen al uitrusten met fikse inbraakwering. Naast een anti inbraakstrip beveilig je een deur met: 1. een goed slot; 2. veiligheidsbeslag; 3. veiligheidsnok; 4. anti-manipulatieplaatje; 5. brievenbusbeveiliging; 6. kierstandhouder; 7  een barrièrestang. Deze beveilinging is ook toepasbaar op ramen en garagedeuren.

 

Gerelateerde artikelen

Een buiten muur met klimop waar twee beveiligingscamera's op zijn bevestigd.
Inbraakbeveiliging

Beveiligingscamera

Camerabewaking is een handige manier om op afstand een ruimte in of rondom je huis te bewaken. Er zijn verschillende soorten camerabewaking voor het beveiligen

Closeup of the hand of a man using a keypad to arm his home alarm system
Inbraakbeveiliging

Alarmsysteem

Om je woning, kantoor of schuur te beveiligen tegen inbraak kun je voor een alarmbeveiliging kiezen. Een alarm met geluid schrikt een indringer direct af. Maar je hebt

Een rechthoekig wit raam met een horizontale barrierestang
Inbraakbeveiliging

Barrièrestang

Met een barrièrestang kan je je huis op een goedkope en effectieve manier extra beveiligen tegen inbraak. Door deze metalen stang aan de binnenkant van