Deurbel met camera

Een deurbel met camera is een slimme deurbel die beschikt over een camera en microfoon. Je kan daardoor vanaf je telefoon zien wie er voor de deur staat én met die persoon communiceren. Ontzettend handig dus als je niet thuis bent en even iets aan de postbezorger door wilt geven. Ook verhoogt een deurbel met camera de veiligheid van je huis doordat je opnames kan maken of een notificatie krijgt wanneer er beweging voor je huis wordt gedetecteerd. 

Er zijn wel honderden verschillende deurbellen met camera op de markt en daarom is het lastig om een keuze te maken. Om je op weg te helpen hebben wij op deze pagina een overzicht gemaakt van de beste videodeurbellen en geven we tips over het vinden van de juiste videodeurbel. 

Waar je op moet letten bij aanschaf van een deurbel met camera

Als je een deurbel met camera gaat kopen dan is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden.

1. Beeldkwaliteit en kijkhoek

Twee van de belangrijkste functies waarop je moet letten bij aankoop van een deurbel met camera zijn de beeldkwaliteit en kijkhoek. 

Je wilt natuurlijk heldere beelden krijgen van wie er voor je deur staat en wat er gebeurt. Zoek naar deurbellen met een resolutie van ten minste 960px

Zoek naar deurbellen met een kijkhoek van minimaal 120 graden, zodat je een volledig beeld krijgt van de omgeving rond je voordeur.

2. Nachtzicht

Als je de camera voor beveiligingsdoeleinden wil gebruiken is het belangrijk om op nachtzicht te letten. 

Potentiele ongewenste bezoekers zijn namelijk vaak ’s nachts actief. Neem bijvoorbeeld een deurbel met infraroodverlichting. Je kunt dan zelfs bij weinig licht rekenen op duidelijke beelden. 

Sommige deurbellen hebben zelfs gekleurde nachtzichtmodi, waardoor je nog duidelijker zicht krijgt.

3. Bewegingsdetectie

Als je de beveiligingsfunctie van de deurbel optimaal wilt gebruiken, kies dan voor een deurbel die ook beweging kan detecteren. De deurbel stuurt dan meldingen naar je smartphone wanneer er beweging wordt waargenomen. Sommige deurbellen bieden zelfs AI-gebaseerde meldingen, waardoor je specifieke meldingen kunt krijgen wanneer er een persoon wordt gedetecteerd in plaats van een dier of bewegend object. 

4. Audio functie

Met de tweeweg-audiofunctie kun je praten met de persoon die voor je deur staat. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een pakketje verwacht en instructies wil geven aan de bezorger.

Alle videodeurbellen die wij aanraden beschikken over tweerichtings-audio.

5. Beeld terugkijk functie

Als je beelden wilt kunnen terugkijken, moet je ervoor zorgen dat je deurbel beschikt over een opslagfunctie met voldoende opslagruimte. Sommige modellen slaan beelden op in de cloud, terwijl andere deurbellen een geheugenkaart (zoals een SD-kaart) hebben die je kunt verwijderen en lezen.

Opslag in de cloud kan kosten met zich meebrengen, maar biedt je de mogelijkheid je beelden direct overal te bekijken. Bedenk welke optie het beste bij je past.

6. Voeding: batterij of op stroom?

Wil je een deurbel die werkt op batterijen? Let dan op hoe vaak je hem moet opladen. De batterijduur verschilt van 1 maand tot 6 maanden tot een jaar, afhankelijk van het gebruik. Je krijgt tijdig een melding op je smartphone wanneer de batterij bijna leeg is.

Heb je geen zin in gedoe met batterijen? Neem dan een bedraadde videodeurbel. Deze is altijd van stroom voorzien en daarom heel betrouwbaar en snel. 

7. Installatie

De installatie van een deurbel met camera op batterijen is vaak eenvoudiger dan de installatie van een deurbel op stroom. Veel deurbellen hebben een video-instructie om je te helpen. Je kunt de installatie ook overlaten aan een professional, maar dat kan extra kosten met zich meebrengen.

Hoe ziet het beeld van een videodeurbel eruit op je telefoon?

Op het onderstaande filmpje wordt een demonstratie gegeven van beelden die gemaakt zijn met een videodeurbel. Zo krijg je een idee van wat je op je telefoon zal zien als er iemand aanbelt.

Beste deurbel met camera overzicht

Een zwarte Eufy deurbel

Beste prijs-kwaliteit verhouding (en zonder abonnement)

Eufy Video Deurbel

Een witte google nest video deurbel

Beste met verticaal beeld

Google Nest Videodeurbel

Een zilveren Elite Ring videodeurbel

Supersnel En Anti-Diefstal

Ring Video Doorbell Elit

Een Elro videodeurbel en een monitor met een bezorger op de display en een smartphonescherm

Beste Videodeurbel Met Monitor

ELRO DV50 IP Wifi Deur Intercom

Een zwarte videodeurbel 

Budget Ring Videodeurbel

Ring Video Doorbell Wired

Een witte Eufy gong en een zwarte Eufy videodeurbel

Budget met gong

Eufy Videodeurbel Met Gong

De 6 beste deurbellen met camera

We bespreken verschillende videodeurbellen in dit artikel. We hebben deze selectie gemaakt nadat we veel verschillende deurbellen met camera hebben onderzocht en vergeleken. De 6 die je hier ziet zijn als beste naar voren gekomen. Ze zijn dus allemaal van hoge kwaliteit. Toch weten we dat gebruikers verschillende wensen, behoeften en budgetten hebben. Daarom hebben we de selectie van beste afgestemd op verschillende voorkeursfactoren, zodat je de deurbel kan vinden die het best bij jouw situatie past.

Beste prijs-kwaliteit verhouding (en zonder abonnement)

Een zwarte Eufy deurbel

Eufy deurbel zonder homebase

Eufy deurbel met homebase

Eufy Video Deurbel

Batterij | 2560 x 1920 pixels | geen abonnement nodig

8.8/10
4.4/5

We zijn enthousiast over de Eufy video deurbel vanwege het scherpe beeld, de lange batterijduur van tot wel 6 maanden en omdat je geen extra geld kwijt bent aan een abonnement.

Wanneer er iemand aanbelt of voor de deur staat detecteert de Eufy deze beweging en ontvang je een notificatie. Wat we heel handig vinden aan de Eufy Video deurbel is dat je met bezoekers of bezorgers kan spreken door de app. Dat vinden wij heel prettig en is een van de grootste pluspunten van een videodeurbel. Vooral als je niet thuis bent en even iets wilt zeggen tegen een bezorger die aanbelt.

Ook heeft de Eufy deurbel andere voordelen in vergelijking met de grote concurrent Ring. Zo heeft de Eufy deurbel standaard een scherper beeld dan de Ring Video Deurbel. De Ring Videodeurbel heeft 1080 pixels terwijl de Eufy wel 1920 pixels heeft, met de Eufy is het beeld dus nog helderder. Daarnaast moet je bij Ring een abonnement afsluiten van €3,99 per maand wanneer je beelden wilt terugkijken. Hoewel de Ring iets minder duur is, loop je met dat abonnement toch weer in de extra kosten. Bij Eufy heb je daar geen last van. De Eufy slaat beelden lokaal op op een SD-kaart waardoor je ze gemakkelijk terug kan kijken als je wilt. 

Als laatste, vinden we het handig dat deze Eufy deurbel op batterij werkt. Installatie is daardoor erg simpel en verloopt snel omdat je deze overal op kan hangen en geen snoertjes aan hoeft te sluiten. Daarnaast gaat de batterij lang mee, waardoor je hem niet om de haverklap op hoeft te laden, maar dat slechts 2 keer per jaar hoeft te doen. 

Al met al, vinden we de Eufy een goede kwaliteit deurbel en raden we deze aan aan mensen die op zoek zijn naar een slimme deurbel met een lange batterijduur. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Google Nest Videodeurbel

Batterij | 1280 x 960 pixels | abonnement nodig als je beelden op wilt slaan in de cloud

8.6/10
4.3/5

We vinden de HD-beeldkwaliteit van de Google Nest Video deurbel erg goed. Zowel gedurende de dag als ’s avonds heeft deze camera een helder beeld, je ziet daardoor goed wie er voor de deur staat. Ook is het gemakkelijk communiceren door de ingebouwde speaker en zijn allebei de kanten goed te verstaan.

Met betrekking tot de beeldkwaliteit onderscheidt de Google Nest videodeurbel zich van andere deurbellen van Ring en Eufy doordat je een verticaal beeld ziet in plaats van een horizontaal beeld.  Het verticale beeld is makkelijker te bekijken op je telefoon omdat je je telefoon niet hoeft te kantelen. Daarnaast kan je de mensen die voor de deur staan in hun geheel zien in plaats van alleen het middel en hoofd en ook zie je of er pakjes op de vloer neergezet zijn. Je ziet echter iets minder van de zijkanten dan bij bijvoorbeeld de Ring die 160 graden beeld heeft, maar dan zie je de pakketten bijvoorbeeld niet meer op de vloer staan.

Kortom, een handige videodeurbel op batterij waar je personen en pakketten volledig op ziet.

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

supersnel en anti-diefstal

Een zilveren Elite Ring videodeurbel

Ring video doorbell Elite

Power over Ethernet (PoE) | kijkhoek 160 graden | terugkijken gebeurtenis: 4 sec | hd 1080 pixels | wifi: 2.4 of 5 GHz

8.8/10
4.4/5

De Ring Video Doorbell Elite is heel snel omdat deze op Power over Ethernet werkt en daarnaast is deze ingebouwd naast de deur waardoor de kans dat deze wordt gestolen aanzienlijk wordt verminderd. We raden deze deurbel aan als je de beste en snelste Ring deurbel in huis wilt halen. 

Als we de Ring Elite vergelijken met andere Ring deurbellen dan zijn er aantal overeenkomsten en een aantal verschillen. Net als de andere Ring deurbellen, heeft deze een beeldresolutie van 1080 pixels. Ook heb je er een breed beeld van 160 graden en kan je natuurlijk via de app praten met de mensen die bij je voordeur staan.

De Ring Elite onderscheidt zich van de andere videodeurbellen in deze lijst doordat deze heel snel is dankzij de verbinding via Power over Ethernet (PoE). De meeste videodeurbellen werken via wifi, de snelheid van de beelden kan dan vertragen als de wifi minder goed werkt of te ver weg staat. Door PoE, is het internet bedraad en wordt de deurbel ook van stroom voorzien door dezelfde internetkabel. Je een stabielere en betere verbinding is bijna niet mogelijk. Je hebt geen last van vertragingen, de verbinding is snel en je hoeft je niet te bekommeren om lege batterijen.

Ook is het een groot verschil dat deze Ring Elite in de muur ingebouwd wordt. Dit ziet er in de eerste plaats erg mooi en gestroomlijnd uit. Ten tweede kan de deurbel daardoor een stuk minder makkelijk gestolen worden dan andere videodeur bellen die minder stevig bevestigd zijn. Dit vinden wij een heel groot voordeel aan de Elite. Installatie wordt hierdoor wel ingewikkelder, daardoor raadt Ring het aan om deze deurbel door een professional te laten installeren.

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Beste videodeurbel Met Monitor

Een Elro videodeurbel en een monitor met een bezorger op de display en een smartphonescherm

Met 1 monitor

Met 2 monitoren

ELRO DV50 IP Wifi Deur Intercom

Netstroom | kijkhoek 46 graden | 1024 x 600 pixels | 2.4 GHz | geen abonnement nodig 

8/10
4/5

Met de Elro DV50 ontvang je niet alleen meldingen op je telefoon, maar ook via een monitor in huis wanneer er iemand aanbelt. Dit is erg handig wanneer je een centrale plek in huis wilt hebben om te zien wie er voor de deur staat. We denken dat dit vooral prettig is wanneer je in een bovenwoning woont of een huis hebt met een oprit. 

De deurbel wordt op stroom aangesloten. Hoewel de installatie iets ingewikkelder is dan die van een deurbel op batterij, staat alles goed uitgelegd in de handleiding. Dit moet dus zeker lukken als je een beetje handig bent. 

Als het donker is zijn de beelden ook helder te bekijken. De camera heeft een infraroodsensor en toont de beelden die in donker opgenomen worden tot 5 meter en in zwart/wit. Overdag zie je de beelden gewoon in kleur op het 7 inch beeldscherm. 

Het grootste verschil tussen deze deurbel en de andere deurbellen in deze lijst is dat deze geen videodeurbel geen bewegingssenor heeft. Je krijgt dus geen notificatie wanneer er zich iemand binnen een aantal meter van de deurbel bevindt, maar nog niet heeft aangebeld. 

Voor het opslaan van beelden hoef je geen abonnement aan te schaffen zoals bij de videodeurbellen van Ring en Google. Je kan beelden lokaal opslaan op een SD-kaart. Wij vinden dit altijd een plus omdat het maandelijkse kosten scheelt. We moeten er alleen wel bij vermelden dat de SD-kaart niet inbegrepen is, je moet deze er dus zelf bijkopen. 

Al met al, is dit een hele degelijke videodeurbel met intercom. Zowel overdag als ’s nachts zie je helder wie er voor de deur staat. Dat is niet alleen heel handig, maar maakt je huis ook nog veiliger.  

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Budget Ring Videodeurbel

Een zwarte videodeurbel 

Ring Video doorbell Wired

Netstroom of stekker | kijkhoek 155 graden | HD 1080 pixels | wifi: 2.4 GHz

8.2/10
4.1/5

De Ring Video Doorbell Wired is het basismodel van de Ring collectie. Dit is de meest betaalbare Ring deurbel. We raden deze aan wanneer je een betaalbare Ring video-deurbel zoekt die precies doet wat hij moet doen.

Deze Ring deurbel werkt op netsstroom. Dat betekent dat je hem op een stroomkabel aan kan sluiten of via een adapter in het stopcontact kan doen. Het pluspunt van een video-deurbel op netstroom is dat je geen gedoe hebt met batterijen. Is een Ring deurbel op netstroom niet mogelijk bij jouw voordeur of heb je liever een draadloze? Dan raden we je aan om naar de Eufy deurbel hieronder te kijken. 

Alles bij elkaar genomen, vinden we dit een erg goede videodeurbel voor een betaalbare prijs zonder extra poespas die je toch niet gebruikt. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Eufy Videodeurbel met Gong

Batterij | 1600 x 1200 pixels | Geen abonnement nodig

8.8/10
4.4/5

Als je op zoek bent naar een betaalbare deurbel met Gong dan raden wij de deze Eufy deurbel aan. De bel werkt op batterij en is dus zo geïnstalleerd. Je hebt daarom heel snel een werkende videodeurbel in huis. En dat allemaal voor een betaalbare prijs. 

Het grootste voordeel van Eufy videodeurbellen ten opzicht van die van Ring of Google is dat je geen abonnementskosten hoeft te betalen als je beelden op wilt slaan. Dat scheelt dus in de maandelijkse kosten. 

Daarnaast vinden we deze deurbel echt een aanrader omdat je er meteen een gong bij krijgt. Daardoor krijg je niet alleen meldingen op je telefoon als er iemand aanbelt, maar hoor je ook een ‘dingdong’ geluid in huis zodat je weet dat er iemand voor je deur staat. 

Deze Eufy beschikt tevens over een nachtmodus waardoor beelden helder zijn als het donker is. Ook kan je gebruik maken van de bewegingsdetectie, waardoor de camera al begint met opnemen wanneer iemand in de buurt komt bij de bel. Dit geeft je extra zicht op wie er zich om je huis bevindt en zorgt daarom voor extra veiligheid. 

Wij zijn zeer onder de indruk van wat je allemaal met deze videodeurbel van Eufy kan. Wij vinden hem heel geavanceerd met de bewegingsdetectie en het goede nachtzicht. Daarom is dit naar onze mening de beste videodeurbel met gong. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Veel gestelde vragen

Nadat we heel veel verschillende deurbellen hebben onderzocht en vergeleken zijn we tot de conclusie gekomen dat de Eufy deurbel de beste draadloze deurbel is met camera. Deze werkt op batterij, heeft een scherp beeld en geen abonnementskosten. 

Wij vinden de Eufy Video deurbel de beste video deurbel zonder abonnement. Met deze deurbel heb je toegang tot alle functies zonder extra kosten. De videoresolutie is hoger dan gemiddeld, dus de beelden zijn scherp en helder. En als je beelden terug wilt kijken dan kan je ze opslaan op een SD-kaart, daardoor betaal je niet voor extra cloudopslag.  

Je mag alleen je eigen bezittingen filmen. Dus de oprit en de voortuin of de auto, maar niet de straat met lopende of fietsende voorbijgangers.

Vroeger waren er slimme deurbellen met een kwetsbaarheid waarmee hackers neppe beelden konden toevoegen aan de video feed. Ook was het voor hackers mogelijk om video en audio af te tappen. Deze kwetsbaarheid is inmiddels gedicht in de nieuwe versies van videodeurbel apps. Als je oudere versies gebruikt kun je nog risico lopen. Zorg dus altijd dat je de meeste up-to-date app op je telefoon hebt staan. 

Gerelateerde artikelen

Een man en vrouw die naar een Ring videodeurbel zwaaien. 
Slimme deurbel

Ring Deurbel

De Ring deurbel is een slimme deurbel die een grote verandering heeft gebracht in de manier waarop we bezoekers verwelkomen en ons huis beveiligen. Met

Een houten voordeur met daarnaast een witte muur met Eufy deurbel.
Slimme deurbel

Eufy deurbel

Een Eufy deurbel is een hele goede investering voor je huis. De videodeurbel helpt je te weten wanneer er iemand aan je deur staat, ook

Een klein meisje die het knopje van een Google Nest deurbel indrukt.
Slimme deurbel

Google deurbel

Google deurbellen met camera worden steeds populairder omdat de slimme deurbel naast gemak ook beveiligingsvoordelen heeft. Je ziet op je telefoon wie er aanbelt en