Google deurbel

Google deurbellen met camera worden steeds populairder omdat de slimme deurbel naast gemak ook beveiligingsvoordelen heeft. Je ziet op je telefoon wie er aanbelt en kan met diegene praten. Heel handig als je even iets aan een bezorger door moet geven terwijl je in de supermarkt staat of bij iemand op bezoek bent. Daarnaast kan je door bewegingsdetectie ook op de hoogte gesteld worden wanneer er zich iemand binnen een bepaald aantal meters van je deur bevindt. Daarmee vergroot een Google deurbel de veiligheid rondom je huis. Benieuwd naar de verschillende Google deurbellen en welke de beste is? Wij hebben alles voor je op een rij gezet. 

Waar je op moet letten bij aanschaf van een Google videodeurbel

Als je een Google deurbel gaat kopen dan is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden.

1. Beeldkwaliteit, kijkhoek en nachtzicht

Een van de belangrijkste functies waarop je moet letten bij aankoop van een Google deurbel met camera is de beeldkwaliteit. Je wilt natuurlijk duidelijke beelden krijgen van wie er voor je deur staat en wat er gebeurt. Neem een deurbel met een resolutie van ten minste 920 pixels. 

Google deurbellen onderscheiden zich van andere deurbellen omdat ze een verticaal beeld opnemen in plaats van een horizontaal beeld zoals bij Eufy of Ring deurbellen. Het verticale beeld heeft een groot voordeel want je kan bezoekers van top tot teen zien en pakketten die op de grond worden geplaatst krijg je ook in beeld. Door de verticale opname zal je wel een iets minder breed gezichtsveld hebben rondom je deur. Weeg dus zelf af wat je prettig vindt. 

Aangezien ongewenste bezoekers vaak ’s nachts actief zijn, is het vanuit beveiligingsoogpunt belangrijk om een Google deurbel met nachtzicht te hebben. Gelukkig beschikken alle Google deurbellen hierover en zal je ’s nachts bij weinig licht ook duidelijke beelden kunnen zien. 

2. Aanvullende fuctionaliteiten

Google deurbellen hebben ook een audiofunctie. Dat biedt de mogelijkheid om via de app te praten met de persoon die aan de deur staat. Hoe handig, vooral als je niet thuis bent en een belangrijk pakket verwacht. 

Als je de beveiligingsfunctie van de deurbel optimaal wilt gebruiken kan je bewegingsdetectie activeren op je Google deurbel. De deurbel stuurt dan meldingen naar je telefoon wanneer er beweging wordt gedetecteerd. 

3. Wifi verbinding

Je wilt een de deurbel die verbinding maakt met je Wi-Fi waarbij de verbinding goed werkt. Dat zorgt ervoor dat je beelden snel en scherp op je telefoon afgespeeld worden en dat je vertragingen voorkomt. Check of je wifi signaal sterk genoeg is. Anders moet je een extender aanschaffen om het signaal kracht bij te zetten.

4. Opslag

Wil je beelden opslaan? Dan is het belangrijk om te letten op het volgende. Sommige deurbellen zoals die van Eufy slaan de beelden lokaal op met een SD-kaart, terwijl andere de videodeurbellen beelden opslaan in de cloud. 

Bij de Google deurbel worden beelden opgeslagen in de cloud. Als je daar gebruik van wilt maken moet je rekening houden met abonnementskosten van €5 per maand. Zonder abonnement kan je de Google beelden gewoon in realtime bekijken, maar niet opslaan. Veel gebruikers vinden dit voldoende en hoeven daarom geen abonnement af te sluiten. 

Als je de Google deurbel echter ook voor beveiliging wilt gebruiken dan is het wel handig om de beelden terug te kunnen kijken en daarom is het in dat geval aan te raden om een abonnement te nemen. 

5. Installatie

Google maakt de installatie van hun deurbellen gemakkelijk door je met de app door alle stappen te leiden. Installatie van de Google deurbellen op batterij is iets gemakkelijker dan het installeren van de bedraadde versie: 

  • De deurbel op batterij monteer of plak je gemakkelijk op de deurpost. Waarna je hem met wifi en je app verbindt.
  • Bij een bedraadde versie moet je de snoertjes op de deurbel aansluiten en de deurbel monteren voordat je hem met wifi en de app verbindt. 

6. Prijs

Ten slotte is de prijs een belangrijke overweging. Er zijn verschillende Google deurbellen met camera op de markt. Wij bevelen aan om niet te bezuinigen op belangrijke functies zoals HD-video en nachtzicht. Oriënteer je eerst globaal op de mogelijkheden aan de hand van bovengenoemde factoren. Stel dan een budget vast en kies de Google deurbel die daar het beste in past.

Hoe installeer je een Google deurbel?

In de filmpjes van Google hieronder wordt duidelijk uitgelegd hoe je de bedrade versie en het model op batterij installeert. Zo weet je wat je te wachten staat. 

Een Google Deurbel op batterij installeren

Een bedrade Google Nest deurbel installeren

Google deurbellen overzicht

Een witte google nest video deurbel

Beste Google deurbel op batterij

Google Nest Videodeurbel

Een google nest hello video deurbel

Hoogste Beeldkwaliteit

Google Nest Hello

De Google deurbellen vergeleken

Google heeft 2 momenteel twee videodeurbellen in het assortiment: de Google Nest en de Google Nest Hello.  De twee verschillen op een aantal punten. We hebben deze videodeurbellen uitgebreid vergeleken en hieronder laten we je weten wat wij van de twee modellen vinden en aan wie we ze aanraden. 

Google Nest Videodeurbel

Batterij | 1280 x 960 pixels | abonnement nodig als je beelden op wilt slaan in de cloud

8.6/10
4.3/5

We vinden de HD-beeldkwaliteit van de Google Nest Video deurbel heel goed. Zowel overdag als ’s nachts geeft deze camera een helder beeld, je kan daardoor goed zien wie er voor de deur staat. Ook is het makkelijk communiceren door de ingebouwde microfoon en zijn beide kanten goed te verstaan.

Met betrekking tot het beeld onderscheid de Google Nest Videodeurbel zich van de modellen van Ring en Eufy doordat je een verticaal beeld te zien krijgt in plaats van een horizontaal beeld.  Het verticale beeld is makkelijker te bekijken op je telefoon omdat je je telefoon niet hoeft te draaien. Daarnaast kan je de persoon die voor de deur staat in zijn geheel van top tot teen zien in plaats van alleen het middel en hoofd en ook zie je of er pakketjes op de grond neergezet zijn. Je ziet echter wel minder van de zijkanten dan bij bijvoorbeeld de Ring die 160 graden beeld heeft, maar dan zie je de pakketten bijvoorbeeld niet meer op de grond staan.

Kortom, een handige videodeurbel op batterij waar je personen en pakketten volledig op kan zien.

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Google Nest Hello Videodeurbel

Netstroom | 1920 x 1080 pixels | abonnement nodig als je beelden op wilt slaan in de cloud

8.8/10
4.4/5

De Google Nest Hello is een slimme videodeurbel met hoge beeld kwaliteit. 

Waar de Google Nest Video deurbel die we hierboven bespreken al een scherp beeld had, is de resolutie van de Google Nest Hello nog beter. Door de hogere beeldkwaliteit van deze versie zie je alles erg goed en scherp, ook ’s nachts met de infrarood camera. Bij deze deurbel is het beeld verticaal. Je hoeft je telefoon niet te draaien om de beelden te zien en je ziet de bezoeker aan de deur van top tot teen. Ook praat je gemakkelijk via de app met een bezorger of iemand die aanbelt. 

Een nadeel aan Google Nest Hello vinden we de installatie. Veel gebruikers laten weten dat ze deze niet gemakkelijk vinden. De deurbel is bedraad, dat is een verschil met de Google Nest videodeurbel die we hiervoor bespraken. In veel Nederlandse huizen zit een 8V aansluiting terwijl de Nest een 16-24V aansluiting nodig heeft. Om de connectie te maken moet je waarschijnlijk een 24V beltransformator aanschaffen en een bel die op 24V werkt. Hoewel de Nest-app je stap voor stap op de app door deze installatie leidt, vindt niet iedereen dit gemakkelijk te doen en schakelen sommige mensen een monteur in om de deurbel te installeren. Dat brengt brengt natuurlijk weer extra kosten mee, dus Google had hier naar onze mening beter over na moeten denken. 

Als je de Google Nest eenmaal geinstalleerd hebt werkt hij heel goed en is het ontzettend fijn om via de app te weten wie er voor de deur staat. Verder koppel je de deurbel aan andere Google home producten en integreert alles makkelijk. 

Al met al, een goede video deurbel maar voor de installatie heb je wel wat technische skills nodig. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Veel gestelde vragen

De Google Nest deurbel is een deurbel met een camera en een microfoon en speaker. Na installatie en het downloaden van de app op je  mobiele telefoon kun je 24/7 live meekijken met de ingebouwde camera waar je ook bent. Via de app kan je met de bezoeker praten door de ingebouwde microfoon en speaker.

De Google deurbel werkt op internet. Met de wifi aansluiting  kun je overal ter wereld praten met de persoon die aanbelt, nadat je een melding hebt gekregen op je smartphone. Je kunt ook beelden bekijken.

Als je ontdekt dat je Nest-camera of deurbel gestolen is raden wij aan dit direct bij de politie te melden. De politie registreert je aangifte. Als je een camera hebt met opslag dan kun je de beelden van de diefstal opzoeken en aan de politie overhandigen.

De batterij is oplaadbaar. Afhankelijk van het gebruik zal de batterij 1 tot 6 maanden meegaan. Je krijgt op je telefoon tijdig een melding als je de batterij moet opladen.

Gerelateerde artikelen

Een man en vrouw die naar een Ring videodeurbel zwaaien. 
Slimme deurbel

Ring Deurbel

De Ring deurbel is een slimme deurbel die een grote verandering heeft gebracht in de manier waarop we bezoekers verwelkomen en ons huis beveiligen. Met

Een houten voordeur met daarnaast een witte muur met Eufy deurbel.
Slimme deurbel

Eufy deurbel

Een Eufy deurbel is een hele goede investering voor je huis. De videodeurbel helpt je te weten wanneer er iemand aan je deur staat, ook

Back view of a deliverer ringing on intercom at gate of a customer's house while delivering packages.
Slimme deurbel

Deurbel met camera

Een deurbel met camera is een slimme deurbel die beschikt over een camera en microfoon. Je kan daardoor vanaf je telefoon zien wie er voor