Barrièrestang

Met een barrièrestang kan je je huis op een goedkope en effectieve manier extra beveiligen tegen inbraak. Door deze metalen stang aan de binnenkant van deuren en ramen te plaatsen, kan je voorkomen dat er iemand doorheen klimt wanneer deze open zijn. Daarnaast vormt het een visueel afschrikmiddel voor potentiële inbrekers, waardoor een inbreker ontmoedigd wordt om een poging te wagen. Ook kan je met een barrièrestang onbezorgd een raampje open laten staan voor wat extra ventilatie. 

Waar je op moet letten bij aanschaf van een barrièrestang

Als je een barrièrestang gaat kopen dan is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden.

1. Compatibiliteit met raam of deur

Check altijd vooraf of de barrièrestang geschikt is voor de deur of het raam waarvoor je hem wilt gebruiken. Voor een schuifpui heb je bijvoorbeeld een ander soort barrièrestang nodig dan voor een klein toiletraampje. 

2. Lengte

Meet de deur of het raam op voordat je een barrièrestang aanschaft. Sommige stangen hebben een vaste maat, maar er zijn ook uitschuifbare modellen en stangen die je op maat kan zagen. Op die manier kan je ze precies op de juiste lengte aanpassen. 

3. Materiaal

Veel barrièrestangen zijn gemaakt van staal of aluminium. Dit zijn sterke materialen die je binnen in droge ruimtes kan gebruiken. Deze materialen zijn echter niet geschikt voor natte ruimtes zoals de badkamer omdat ze dan gaan roesten. Wil je een barrièrestang in de badkamer? Kies dan voor model van roestvrij staal ofwel RVS. 

4. Bevestiging

Zoek voor aankoop uit hoe je de barrièrestang moet monteren. Controleer altijd even of de juiste bevestigingsmaterialen bij de stang geleverd worden en of je het juiste gereedschap in huis hebt. Bij veel barrièrestangen worden de bevestigingsmiddelen meteen mee geleverd, maar we hebben er ook een paar gezien waar je er nog een aparte montage set bij moet kopen. 

5. Certificering

Koop een barrièrestang die gecertificeerd is. Bijvoorbeeld door het Politiekeurmerk Veilig WonenDan weet je zeker dat de barrièrestang door een onafhankelijke organisatie is getest en goedgekeurd. 

Alle barrièrestangen die bij hieronder hebben geselecteerd zijn voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Beste barrièrestang overzicht

Een grijs klaprraam met een anti-inbraakstang

Beste voor kleine ramen

SecuBar Barrière-Stang

Een witte decoratieve barrièrestang van Secubar.

Beste met decoratieve vormgeving

SecuBar Combi 4 In De Dag

Een verticale RVS barrierestang van Axa.

Beste in de badkamer

AXA RVS Barrièrestang

De 3 beste barrièrestangen

We bespreken verschillende barrièrestangen in dit artikel. We hebben deze selectie gemaakt nadat we veel verschillende barrièrestangen hebben onderzocht en vergeleken. De 3 die je hier ziet zijn als beste naar voren gekomen. Ze zijn dus allemaal van hoge kwaliteit. Toch weten we dat gebruikers verschillende wensen, behoeften en budgetten hebben. Daarom hebben we de selectie van beste afgestemd op verschillende voorkeursfactoren, zodat je de barrièrestang kan vinden die het best bij jouw situatie past.

Beste voor Kleine ramen

Een grijs klaprraam met een anti-inbraakstang

SecuBar Barrière-stang

60-110 cm | staal | binnen

9.6/10
4.8/5

Het is erg fijn om je huis te ventileren door kleine raampjes open te zetten. Voor inbrekers zijn deze kleine openingen echter een manier om naar binnen te klimmen. 

Bij toiletramen, bovenlichtjes en andere kleine ramen in huis kan je daarom deze barrièrestang van SecuBar installeren. Met zo’n simpele interventie kan je gemakkelijk een inbraak voorkomen. Daarnaast zorgt dit ervoor dat je het raam dag en nacht open kan laten staan zonder zorgen. 

We zijn enthousiast over deze SecuBar barrièrestang omdat deze uitschuifbaar is en daarom aanpasbaar aan de maat van je raam. Hij is daarnaast gemaakt van stevig staal en past goed bij witte kozijnen. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Beste met Decoratieve vormgeving

Een witte decoratieve barrièrestang van Secubar.

SecuBar Combi 4 in de dag

36 – 95 cm | staal | binnen

8.8/10
4.4/5

Het installeren van de SecuBar Combi 4 geeft niet alleen een veilig gevoel en de mogelijkheid om dag en nacht te ventileren, maar is ook nog eens mooi ontworpen. 

Het sierlijke ontwerp past mooi in klassieke huizen. Daarnaast vinden wij het heel handig dat je deze barrièrestang aan kan passen op verschillende breedtes en hoogtes. Je kan deze daarom voor verschillende ramen en deuren gebruiken. 

Het verschil met de andere barrièrestangen die wij als beste hebben geselecteerd is het aantrekkelijke ontwerp. De hierboven gereviewde SecuBar en de hieronder besproken Axa Barrièrestang zijn beide minimalistisch vormgegeven. Hoewel dat in moderne huizen past, past dit design beter in landelijke en klassieke woningen. Daarom raden wij deze betrouwbare stang aan om je huis extra goed te beveiligen tegen inbrekers. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Beste in de badkamer

Een stalen barrierestang van axa om inbraak te voorkomen

AXA RVS barrièrestang

100 cm | roestvrijstaal | binnen en buiten

8.7/10
4.4/5

We vinden de Axa Barrièrestang een hele stevige, duurzame barrièrestang die je woning veiliger kan maken. Met een klein beetje klus-ervaring is dit model al gemakkelijk te monteren met de bijgeleverde bevestigingsmaterialen. 

Het viel ons snel op dat deze barrièrestang van kwalitatief hoog roestvrij staal gemaakt is waardoor je deze ook buiten of in de badkamer op kan hangen. Door dit materiaal is deze stang in meer soorten ruimtes op te hangen dan de hiervoor besproken modellen van SecuBar. Ook voelt dit materiaal steviger dan de kunststofbehuizing van de Secubar Combi 4. 

Al met al, is dit een solide, betrouwbare en duurzame stang die de veiligheid in je huis kan vergroten. Daarom raden wij deze zeker aan. 

 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Veel gestelde vragen

Barrièrestangen hebben verschillende doelen. Sommige zijn gemaakt om vallen te voorkomen en andere gaan inbraak tegen. 

Een anti-val barrierestang is een stang die wordt gebruikt om te voorkomen dat mensen (of dieren) vallen. Deze worden vaak geïnstalleerd bij ramen, balkons, trappen en terrassen. 

Een anti-inbraak barrièrestang is een specifiek soort barrièrestang die speciaal ontworpen is om inbraak tegen te gaan. Deze wordt vaak op de begane grond van een woning of bedrijfspand geïnstalleerd voor ramen en deuren die inbraakgevoelig zijn. Inbraak barrièrestangen worden meestal van (roestvrij)staal, aluminium of andere sterke en duurzame materialen gemaakt zodat ze heel stevig zijn. Ook kan een barrièrestang beveiligingssloten en speciale bevestigingconstructies hebben zodat ze niet snel kunnen worden verwijderd of doorgeknipt. 

Ramen kan je op allerlei verschillende manieren tegen inbraak beveiligen. We vertellen je graag een aantal mogelijkheden: 

Sloten: monteer sloten op de ramen in je huis op de begane grond. 
Versterkte ramen: gebruik veiligheids- of versterkt glas om het inbrekers lastiger te maken om binnen te dringen. 
Barrièrestangen: plaats barrièrestangen in je raamkozijnen om te voorkomen dat inbrekers door (kleine) ramen naar binnen kunnen klimmen. Dit is een relatief goedkope oplossing.
Raamfolie: koop speciaal anti-inbraak raamfolie waardoor potentiële inbrekers minder gemakkelijk naar binnen kunnen kijken en het glas lastiger te breken is. 
Raamalarm: installeer een alarmsysteem in je huis dat afgaat wanneer er ramen geopend worden. 

Veel mensen kennen AXA van de fietssloten. Dit Nederlandse bedrijf maakt allerlei (fiets)sloten, raamsluitingen en andere beveiligingsmiddelen. 

Een AXA barrièrestang is een speciaal beveiligingsmiddel voor ramen en deuren om inbraak te voorkomen. Een dergelijke stang zorgt voor een fysieke barrière waardoor een inbreker niet meer door een raam kan klimmen. 

AXA barrièrestangen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten maten en kunnen op verschillende type ramen en deuren gebruikt worden zoals toiletramen, schuifpuien en bovenlichtjes. Dit is een goede manier en betaalbare manier om je huis of kantoor te beveiligen. 

Een barrièrestang van RVS heeft een aantal voordelen in vergelijking met andere materialen. Zo is een RVS stang roestbestendig. Doordat RVS minder snel roest dan staal, aluminium en ijzer is RVS geschikt in badkamers

RVS is daarnaast er sterk. Het vervormt of breekt niet snel en daarom is dit een heel geschikt materiaal voor anti-inbraakmiddelen. 

RVS heeft een mooie moderne look en is gemakkelijk te onderhouden. 

Tot slot is RVS duurzaam en gaat het lang mee. Op de lange termijn bespaar je daarom kosten. 

Gerelateerde artikelen

Een buiten muur met klimop waar twee beveiligingscamera's op zijn bevestigd.
Inbraakbeveiliging

Beveiligingscamera

Camerabewaking is een handige manier om op afstand een ruimte in of rondom je huis te bewaken. Er zijn verschillende soorten camerabewaking voor het beveiligen

Closeup of the hand of a man using a keypad to arm his home alarm system
Inbraakbeveiliging

Alarmsysteem

Om je woning, kantoor of schuur te beveiligen tegen inbraak kun je voor een alarmbeveiliging kiezen. Een alarm met geluid schrikt een indringer direct af. Maar je hebt

Twee handen in leren zwarte handschoenen die met een koevoet een deur openbreken
Inbraakbeveiliging

Anti-inbraakstrip

Om inbraak te ontmoedigen en te voorkomen kan je een anti-inbraakstrip op je deuren en ramen plaatsen. Dit is een metalen of kunststof strip die