Beveiligingscamera

Camerabewaking is een handige manier om op afstand een ruimte in of rondom je huis te bewaken. Er zijn verschillende soorten camerabewaking voor het beveiligen van je huis of bedrijf. De meest gebruikelijke zijn beveiligingscamera’s, spionagecamera’s en dummy camera’s. Voor meer controle kun je kiezen voor een slimme beveiligingscamera die je bedient met een app. Met deze camera’s kun je de beelden live bekijken, waar je ook bent. Spionagecamera’s zijn gemaakt om onopvallend te zijn en te installeren op een verborgen plek. Dit zijn vooral kleine camera’s voor situaties waarin discretie van cruciaal belang is. Ten slotte zijn er dummy camera’s, die voornamelijk preventief zijn en geen beelden opnemen.

Waar je op moet letten bij aanschaf van een beveiligingscamera

Als je een bewakingscamera gaat kopen dan is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden.

1. Type camera

Er zijn kleine gemakkelijk te monteren camera’s met een vaste kijkhoek. Er zijn meer flexibele camera’s met een bredere kijkhoek. Deze zijn discreet, omdat het niet direct duidelijk is waar de camera naar toe wijst. De meest flexibele camera's kunnen ook nog kantelen en zoomen.

2. Resolutie

De resolutie van een camera bepaalt hoe duidelijk de beelden zijn. Een hogere resolutie geeft meer details en een scherper beeld dit is belangrijk om verdachten te kunnen identificeren. Tegenwoordig zijn 1080p en 4K resoluties standaard. Hoe hoger de resolutie, hoe duurder de camera.

3. Nachtzicht

Als je de camera ook 's nachts wilt gebruiken, dan is het nachtzicht belangrijk. Dit is vooral aan de orde als je de camera wilt gebruiken voor het bewaken van een buitenruimte. Je kunt kiezen voor camera's met infrarood (IR) nachtzicht of met ingebouwde LED's. IR-nachtzicht is geeft over het algemeen een beter beeld dan LED-nachtzicht.

4. Beeldopslag

Beelden kunnen verschillend worden opgeslagen. Sommige camera's leggen de beelden vast op een SD-kaart, terwijl andere camera's een cloud-service of een DVR/NVR (Digital/Network Video Recorder) gebruiken. Een cloud-service kan praktisch zijn omdat je de beelden kunt bekijken vanaf elke locatie, je betaalt hiervoor een abonnement. Een DVR/NVR heeft meestal meer opslagruimte en is te gebruiken met meerdere camera's, maar het kan lastig zijn om de beelden te bekijken vanaf een andere locatie.

5. Prijs

Beveiligingscamera’s zijn er in uiteenlopende prijsklassen. Het is belangrijk om je budget te bepalen voordat je een camera kiest. Duurdere camera’s hebben meestal meer functies en een hogere resolutie. Afhankelijk van je behoeften kan een goedkopere camera ook voldoen.

Beste beveiligingscamera overzicht

Twee beveiligingscamera's van Eufy en een homebase

Beste Prijs-kwaliteit verhouding

Eufycam 2C

Twee beveiligingscamera's van Google nest 

Meest Duurzame

Google Nest Cam

Twee beveiligingscamera's van Arlo.

Hoogste Kwaliteit Camerabeeld

Arlo Ultra

Een beveiligingscamera van Elro een een monitor waar het beeld van een huis op staat

Beveiligingscamera Met Monitor

ELRO CZ30RIPS

Twee Stick up  beveiligingscamera's Ring

Beste Op Netstroom

Ring Stick Up Cam

Een witte beveiligingscamera van Housetrack.

Budget keuze

Housetrack 1080P

De 6 beste beveiligingscamera voor binnen en buiten

We bespreken verschillende beveiligingscamera’s in dit artikel. We hebben deze selectie gemaakt nadat we veel verschillende beveiligingscamera’s hebben onderzocht en vergeleken. De 6 die je hier ziet zijn als beste naar voren gekomen. Ze zijn dus allemaal van hoge kwaliteit. Toch weten we dat gebruikers verschillende wensen, behoeften en budgetten hebben. Daarom hebben we de selectie van beste afgestemd op verschillende voorkeursfactoren, zodat je de beveiligingscamera kan vinden die het best bij jouw situatie past.

Eufycam 2C - 2 beveiligingscamera's / IP-camera's

1920 x 1080 pixels | draadloze verbinding | batterij | geen abonnement nodig

9/10
4.5/5

We vinden de Eufycam 2C beveiligingscamera’s een betrouwbaar systeem dat heel gebruiksvriendelijk is. De beeldkwaliteit is hoog en de camera’s hebben een breed gezichtsveld, waardoor je er veel door ziet. Installatie is niet moeilijk en we vinden dat ze een gebruiksvriendelijke mobiele app hebben. Je kan er de beelden op zien en de camera’s van een afstand instellen. Ook zijn er aantal geavanceerde functies zoals gezichtsherkenning, bewegingsdetectie en verminderde valse meldingen. 

Ten opzichte van andere beveiligingscamera’s die wij hebben onderzocht heeft de Eufycam een lange batterijduur. Je laadt de batterij op en doet er vervolgens 6 maanden mee.  Daardoor hoef je deze minder vaak op te laden dan bijvoorbeeld de Google Nest Cam (batterijduur: ±2-3 maanden) en de Arlo Ultra (batterijduur: 3 à 4 maanden). Ook is dit model goedkoper dan de Google Nest Cam en de Arlo Ultra. Daarnaast hoef je bij dit camerabeveiligingssysteem geen abonnement af te sluiten, dus dat scheelt weer extra kosten. 

Kortom, de Eufycam 2C biedt een kwalitatief hoog anti-inbraaksysteem voor een eerlijke prijs. De camera’s hebben geavanceerde beveiligingsfuncties en een lange batterijduur. Daarom vinden wij dat dit systeem de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Google Nest Cam Beveiligingscamera

1920 x 1080 pixels | draadloze verbinding | batterij | abonnement voor geavanceerde functies 

8/10
4/5

We hebben de Google Nest Cam geselecteerd als beste duurzame keuze. Dat komt omdat het apparaat zelf voor meer dan de helft van gerecyclede materialen gemaakt is waardoor er grondstoffen zijn bespaard. Ook kan je een oude Google Nest Cam weer bij Google terug inleveren, zodat het apparaat gerecycled wordt. Wij zijn altijd fan van circulaire bedrijven, dus vinden dit een goed initiatief. 

Los van de duurzame eigenschappen is dit ook een zeer goede beveiligingscamera. Je maakt er beelden mee van hoge kwaliteit en krijgt meldingen als de Google Nest iets verdachts opmerkt.  De Google Nest Cam werkt zowel binnen als buiten. Je kan hem dus ook bij de voordeur ophangen en door de ingebouwde microfoon en speakers door de camera praten en luisteren. Daarnaast is dit een van de weinige camera’s op de markt die je met spraak kan besturen.

De Google Nest Cam is dus een goede beveiligingscamera die duurzaam is gemaakt en beschikt over slimme functies. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Arlo Ultra HD | 2 beveiligingscamera

3840 x 2160 pixels | draadloze verbinding | batterij | abonnement voor geavanceerde functies 

9.6/10
4.8/5

De Arlo Ultra HD is een krachtige en geavanceerde beveiligingscamera voor mensen die graag een camera aanschaffen van de hoogste kwaliteit. De 4K Ultra HD-resolutie zorgt ervoor dat dit model het aller scherpste camerabeeld heeft in deze lijst. 

Het beeld is heel scherp en dat vinden wij een groot pluspunt omdat je daardoor beter personen kan identificeren. Ook heeft de camera een ingebouwde spotlight waardoor je ’s nachts ook heldere beelden kan maken. Naast video heeft de Arlo Ultra HD, net als de Google Nest Cam en de Eufycam 2c, een audiosysteem waardoor je ook er ook mee kan luisteren en doorheen kan praten. 

In vergelijking met de Google Nest Cam en de Eufycam 2C is de beeldkwaliteit nog een stuk hoger, het gezichtsveld groter en zijn er nog een aantal geavanceerdere functies zoals de mogelijkheid om in te kunnen zoomen en ’s nachts in kleur te kunnen filmen. Ook zijn wij onder de indruk van het ingebouwde alarm dat je af kan laten gaan bij verdachte situaties. Zo schrik je gemakkelijk ongewenste bezoekers af. De Arlo Ultra is echter ook wat prijziger dan de eerder genoemde modellen en als je beeldmateriaal op de cloud op wilt slaan moet je een abonnement aanschaffen. Hoewel dat iets extra’s kost, kost het maar €2,99 per maand en met wat je daarvoor terug krijgt vinden wij het dit wel waard. 

Doordat de Arlo Ultra de hoogste beeldkwaliteit op de markt heeft, is dit een premium beveiligingscamera die geschikt is voor mensen die geen detail op de beelden willen missen en alles wat er gebeurd haarscherp willen vastleggen om de veiligheid in en rondom hun huis zo goed mogelijk te waarborgen. 

 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Beste beveiligingscamera met monitor

Een beveiligingscamera van Elro een een monitor waar het beeld van een huis op staat

ELRO CZ30RIPS Draadloze HD Beveiligingscamera Set - 7” Monitor en App

1024 x 720 pixels | draadloze verbinding | stekker | geen abonnement

8.4/10
4.2/5

De Elro CZ30RIPS met monitor raden we aan aan mensen die de beelden niet alleen via hun smartphone willen bekijken, maar ook op een aparte monitor. 

Deze draadloze camera kan je zowel binnen als buiten ophangen. Dit model heeft een bewegingssensor die je een melding kan geven wanneer er beweging opgemerkt wordt en een nachtzichtfunctie. De kijkhoek van 66° is wel een stukje kleiner dan de eerder besproken camera’s. Maar een voordeel aan dit model in vergelijking met de andere modellen is wel dat je continue kan opnemen op de SD-kaart. Daardoor hoef je geen abonnement te nemen om beelden terug te kijken.  

Veel gebruikers vinden dat deze camera heel makkelijk te installeren is. Dat vinden wij ook een groot voordeel. Geen gedoe, maar binnen 5 minuten een werkende camera. In de fabriek heeft Elro de camera al aan de monitor gekoppeld. Je hebt dus vrijwel direct een werkend beeld op kanaal 1 van de monitor.

De Elro CZ30RIPS is naar onze mening de beste beveiligingscamera met monitor door de combinatie van gebruikersgemak en prijs-kwaliteitverhouding. Installatie is erg simpel en snel. En deze camera beschikt over veel functies waardoor je een extra veilige omgeving kan creëren zoals de mogelijkheid om een melding te krijgen bij detectie van beweging.

 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Beste beveiligingscamera op netstroom

Twee Stick up  beveiligingscamera's Ring

Ring Stick Up Cam Plug-in - Beveiligingscamera

1920 x 1080 pixels | draadloze verbinding | stekker | goedkoop abonnement

9.2/10
4.6/5

Wil je je beveiligingscamera graag op netstroom aansluiten? Dan raden we de Ring Stick Up Cam aan. Het grote voordeel aan een beveiligingscamera op netstroom is dat je nooit met een lege batterij zit en de batterij niet om de zoveel tijd op moet laten. Geen gedoe, de camera werkt altijd. 

Als we de Ring Stick Up Cam met de andere door ons geselecteerde camera’s in deze lijst vergelijken dan zijn er een aantal verschillen. De Ring Stick Up is bijvoorbeeld volledig met het Ring-ecosysteem geïntegreerd. Via de Ring-app kan je live camera beelden bekijken en met mensen die bij de camera staan communiceren. Ook kan je deze camera aan de Ring deurbel koppelen om een complete beveiligingsoplossing te creëren. Daarnaast heeft deze een kijkhoek van 140 °. Je hebt dus een breder gezichtsveld dan bij de camera van Elro of de Eufy. Wel is het zo dat je net als bij de Arlo Ultra en de Google Nest Cam een goedkoop abonnement van €3,99 af moet sluiten als je beelden terug wilt kijken. 

Al met al, vinden wij deze camera een aanrader doordat je geen gedoe hebt met batterijen, deze camera beschikt over geavanceerde functies zoals bewegingsdetectie en over twee-richtingsaudio. Tot slot biedt een camera op netstroom nog meer betrouwbaarheid dan die op een batterij en hoef je je nooit te bekommeren over het wisselen van batterijen.

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Housetrack 1080P Bewakingscamera met App

1920 x 1080 pixels | draadloze verbinding

9.4/10
4.7/5

We vinden de Housetrack 1080P Bewakingscamera heel geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare en gebruiksvriendelijke beveiligingscamera in of buitenshuis. 

Net als de meeste andere camera’s in deze lijst beschikt dit model over een bewegingssensor, nachtzichtfunctie, tweerichtingsaudio en kan je beelden bekijken via de app. Het grootste verschil met de andere camera’s in deze lijst is echter de prijs. 

Dit model is een stukje goedkoper dan de Google Nest Cam, Eufycam 2C, Arlo Ultra, Ring Stick Up Cam en de Elro. Toch levert deze camera beelden van een goede kwaliteit en gaat het installeren erg gemakkelijk. 

Het enige nadeel is wel dat je de batterij vaker op moet laden dan de andere modellen in deze lijst. De batterij gaat namelijk ongeveer 7 dagen mee. Toch, is dit een degelijke camera en bevelen wij deze aan aan mensen die op zoek zijn naar een betaalbaar model om de veiligheid in huis te vergroten. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Veel gestelde vragen

Gerelateerde artikelen

Closeup of the hand of a man using a keypad to arm his home alarm system
Inbraakbeveiliging

Alarmsysteem

Om je woning, kantoor of schuur te beveiligen tegen inbraak kun je voor een alarmbeveiliging kiezen. Een alarm met geluid schrikt een indringer direct af. Maar je hebt

Een rechthoekig wit raam met een horizontale barrierestang
Inbraakbeveiliging

Barrièrestang

Met een barrièrestang kan je je huis op een goedkope en effectieve manier extra beveiligen tegen inbraak. Door deze metalen stang aan de binnenkant van

Twee handen in leren zwarte handschoenen die met een koevoet een deur openbreken
Inbraakbeveiliging

Anti-inbraakstrip

Om inbraak te ontmoedigen en te voorkomen kan je een anti-inbraakstrip op je deuren en ramen plaatsen. Dit is een metalen of kunststof strip die