Waterbesparende douchekraan

In een moderne badkamer wil je graag een waterbesparende kraan. Deze kranen hebben een speciale waterbesparende knop. Hiermee bespaar je water zonder dat de straal aan kracht verliest. Daarom is een waterbesparende douchekraan een slimme manier om water en energie te besparen in huis. Maar waar moet je op letten bij de aankoop van een waterbesparende douchekraan? Hieronder bespreken we de belangrijkste factoren.

Waar je op moet letten bij aanschaf van een waterbesparende douchekraan

Als je een waterbesparende douchekraan gaat kopen dan is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden.

1. Type douchekraan

Er zijn verschillende soorten douchekranen op de markt, waaronder thermostatische en mengkranen. 

Thermostatische kranen zorgen ervoor dat de watertemperatuur constant blijft, terwijl mengkranen een combinatie zijn van warm en koud water. In een moderne badkamer is een thermostatische kraan niet meer weg te denken. 

Ook zijn er verschillende soorten kleuren: zwarte kranen hebben een stoere uitstraling, chrome kranen hebben een moderne uitstraling en goudkleurige kranen hebben een luxe uitstraling. Kranen van nikkel vinden wij iets minder mooi en zouden wij minder aanbevelen.

2. Waterbesparing

Het belangrijkste kenmerk van een waterbesparende douchekraan is de hoeveelheid water die het apparaat bespaart. Controleer vooraf hoeveel water de douchekraan bespaart en wat het effect is op je waterrekening.

3. Montage

Sommige douchekranen zijn eenvoudig te installeren, terwijl andere kranen meer werk vereisen. Controleer vooraf of de kraan past op jouw douchewand en of je de kraan zelf kunt installeren. 

Een kraan die eenvoudig te installeren is, bespaart je tijd en geld.

4. Duurzaamheid

Een douchekraan is een voorwerp dat dagelijks gebruikt wordt. Het is daarom belangrijk dat de kraan van duurzaam materiaal gemaakt is. Goede merken bieden garantie van drie jaar. 

Sommige waterbesparende douchekranen hebben een keurmerk. De douchekraan voldoet dan aan bepaalde eisen op het gebied van waterbesparing en duurzaamheid.

5. Prijs

De prijs van waterbesparende douchekranen verschilt. Bedenk vooraf hoeveel je wilt uitgeven aan een kraan en welke functies en materiaal je graag wilt. Vroeger waren chrome kranen veel duurder dan nikkel. Nu dit niet meer zo is zou onze voorkeur uitgaan naar chrome boven nikkel.  

Beste waterbesparende douchekraan overzicht

Een chromen waterbesparende douchekraan van Grohe

Beste Kwaliteit
Waterbesparende Douchekraan

GROHE Grohtherm 800

Een zwarte douchekraan van het merk Schutte

Beste Zwarte Waterbesparende Douchekraan

SCHÜTTE London Thermostatische Douchekraan

Een chromen thermostatische douchekraan van Saqu Ecoline

Beste Budget Waterbesparende Douchekraan

Saqu Ecoline

De 3 beste waterbesparende douchekranen

We bespreken verschillende waterbesparende douchekranen in dit artikel. We hebben deze selectie gemaakt nadat we veel verschillende waterbesparende douchekranen hebben onderzocht en vergeleken. De 3 die je hier ziet zijn als beste naar voren gekomen. Ze zijn dus allemaal van hoge kwaliteit. Toch weten we dat gebruikers verschillende wensen, behoeften en budgetten hebben. Daarom hebben we de selectie van beste afgestemd op verschillende voorkeursfactoren, zodat je de waterbesparende douchekraan kan vinden die het best bij jouw situatie past.

Beste kwaliteit waterbesparende douchekraan

Een chromen waterbesparende douchekraan van Grohe

GROHE Grohtherm 800

Tot 50% waterbesparende EcoJoy | thermostatisch | 15 cm | chroom

9.4/10
4.7/5

We zijn erg enthousiast over de Grohe Grohtherm 800 waterbesparende douchekraan. Van alle douchekranen die we hebben vergeleken heeft deze naar onze mening de beste prijs-kwaliteit verhouding. 

Deze douchekraan is heel geschikt voor mensen die graag een milieuvriendelijke douchekraan in huis halen die water bespaart. Door de eco-button op de douchekraan in te drukken bespaar je tot 50% water zonder dat je op douchecomfort inlevert. 

Deze Grohe douchekraan onderscheidt zich daarnaast van andere douchekranen doordat deze gemaakt is van kwalitatieve materialen en goed is afgewerkt. Deze douchekraan heeft een duurzame, krasbestendige chromen afwerking en dit zorgt voor een lange levensduur. Daarnaast heeft dit model een moderne uitstraling en dat past goed bij het mooie ontwerp van de douchekraan. 

Al met al een hele goede thermostatische douchekraan die je bewuster met waterverbruik om laat gaan en waarmee je fijn kan douchen. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Beste zwarte Waterbesparende douchekraan

Een zwarte douchekraan van het merk Schutte

SCHÜTTE London Thermostatische Douchekraan

Tot 50% waterbesparend met eco-click functie | thermostatisch | 15 cm |  zwart

8.2/10
4.1/5

We raden de SCHÜTTE London Thermostatische Douchekraan aan wanneer je graag een zwarte kraan in je badkamer hebt en je watergebruik tijdens het douchen wilt verminderen. 

Deze douchekraan heeft een mooi strak ontwerp, is makkelijk aan te sluiten en je bespaart er veel water mee door de eco-click functie te gebruiken. Daarnaast is deze niet duur geprijsd, daarom vinden wij dit de beste zwarte douchekraan. 

Andere zwarte douchekranen zoals de Wiesbaden Rio zwarte douchekraan of de van  de FortiFura Calvi zijn niet door onze selectie heen gekomen omdat gebruikers hebben gemerkt dat deze niet genoeg waterbesparend zijn of sneller kapot gaan. Daar zal je bij de Schutte geen last van hebben. En mocht er in een uitzonderlijke situatie toch iets zijn, dan kan je gebruik maken van de 3-jarige garantie. Dat geeft dus extra zekerheid. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Beste budget waterbesparende douchekraan

Een chromen thermostatische douchekraan van Saqu Ecoline

Saqu Ecoline

Tot 50% waterbesparende | thermostatisch | 15 cm | chroom

9/10
4.5/5

Als je graag op de centjes wilt letten en daarnaast graag douchewater bespaart, dan is de Saqu Ecoline naar onze mening de beste waterbesparende douchekraan. 

Bij het selecteren van de beste budget douchekraan hebben we op een aantal zaken gelet zoals: het percentage waterbesparing, de kwaliteit van materialen, de installatie, de prijs, gebruikerservaringen en het uiterlijk. De Saqu Ecoline douchekraan heeft op al deze punten het beste gescoord. 

Met deze douchekraan bespaar je tot 50% water, de kraan is gemaakt van chroom waardoor je deze makkelijk schoonhoudt en de kraan er modern uitziet. Daarnaast is installatie prima te doen, heeft deze kraan enkel 4- en 5-sterren beoordelingen en koop je deze voor een hele schappelijke prijs. Een aanrader dus. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Veel gestelde vragen

Waterbesparende kranen zorgen voor minder doorloop van water door de kraan zonder dat dit de sterkte van de waterstraal beïnvloed. Dit doet de kraan met behulp van een aerator die lucht toevoegt aan de waterstraal. In geval van warm water bespaar je daarmee op kosten van water én energie. 

De nieuwste waterbesparende thermostatische douchekranen kunnen besparen tot 50 % van het normale gebruik zonder dat dit afdoet aan het comfort. Er zijn ook douchekranen die minder besparen.

Het belangrijkste verschil tussen nikkel en chroom zit in de kleur van het metaal. Chroom geeft metaal een lichtblauwe glans, terwijl nikkel er geel of witachtig uitziet. Vroeger was chroom veel duurder dan nikkel. Chroom heeft meer glans en heeft daarom een luxe uitstraling.

Chromen kranen zijn verschillend afgewerkt. Een hoogwaardige chromen douchekraan is meestal gemaakt van roestvrij staal en heeft een hoogwaardige chromen afwerking die niet snel vervaagt of corrodeert.

Gerelateerde artikelen

Een vrouw in bad die haar benen scrubt en met een douchekop afspoelt
Water besparing

Waterbesparende douchekop

Een welnessgevoel ervaren onder je eigen douche én water en energie besparen. Wie wil dat niet? Of misschien ben jij een stoere en douche je

Een tuin met een grote groene regenton en een tuinslang.
Water besparing

Regenton

Regentonnen zijn een hele goede manier om regenwater op te vangen. Dit kan je vervolgens hergebruiken om planten water te geven, de tuin te besproeien

Een chromen douchekop waar water uitsproeit
Water besparing

Douchetimer

Als je op zoek bent naar manieren om water en energie gebruik te verminderen in je huishouden, dan is een douchetimer een handige aankoop. Met