Deurbel

Natuurlijk wil je een goed werkende deurbel voor je huis zodat je het altijd kan horen als er iemand voor de deur staat en aanbelt. Als je geen behoefte hebt aan een slimme deurbel met camera, is de traditionele bel een goede keuze. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten als je een deurbel wilt kopen. We hebben een groot aantal deurbellen gereviewd en er 3 voor je geselecteerd. We hopen je hiermee te helpen een goede deurbel te vinden voor jouw huis. 

Waar je op moet letten bij aanschaf van een deurbel

Als je een deurbel gaat kopen dan is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden.

1. Type deurbel

Er zijn verschillende soorten deurbellen, dus bedenk vooraf welke je het liefst aan wilt schaffen. Wil je een bedraadde versie of liever een op batterij? Of wil je toch liever een videodeurbel met camera? 

2. Stroomvoorziening en bereik

Nadat je bepaald hebt wat voor type deurbel je wilt, moet je nagaan hoe deze gevoed kan worden.

Als je een bedraadde versie koopt, dan weet je zeker dat deze altijd werkt. Je hebt er alleen wel een aansluiting voor nodig op je deurpost en voor het installeren moet je de draadjes op de deurbel aansluiten. Voor sommigen is dit een eitje, maar anderen vinden dit lastiger.

Je kan ook een draadloze bel kopen die op batterij werkt. Installeren gaat dan super simpel en je kan hem overal aan de deurpost ophangen. Je moet de batterij alleen wel af en toe vervangen of opladen. 

Daarnaast moet je op het bereik letten als je een draadloze deurbel koopt. Draadloze modellen bestaan uit een beldrukker die contact maakt met een ontvanger in huis. Ontvangers werken op stroom of batterij. Maar om ervoor te zorgen dat de ontvanger verbinding maakt met de deurbel moet het bereik groot genoeg zijn. Bij de meeste draadloze deurbellen is dit gelukkig geen probleem, want die hebben een bereik van 100 tot 300 meter. Ook als je een ontvanger op zolder hangt, zal dat dus geen probleem zijn. 

3. Uiterlijk

Er zijn deurbellen met een klassiek uiterlijk, maar tegenwoordig heb je ook veel moderne modellen. Kies dus iets wat mooi bij je huis en deur past. Je kan modellen krijgen in meerdere kleuren: wit, zwart of RVS, zijn het meest populair. 

4. Installatie

Check altijd vooraf even hoe je de deurbel moet installeren. In de meeste gevallen is het gelukkig erg makkelijk. 

Beste deurbel overzicht

Een draadloze witte elro deurbel met een witte gong

Beste Prijs-Kwaliteit Verhouding

ELRO DB3000 Draadloze Set

Een witte honeywell met een draagbare gong en homebase

Hoor de bel ook in de tuin

Honeywell Home DC313NHGP2

Een klassieke zwarte simpele bel met witte button

Budget keuze

Honeywell Home Dimex

De 3 beste deurbellen

We bespreken drie deurbellen in dit artikel. We hebben deze selectie gemaakt nadat we veel verschillende hebben onderzocht en vergeleken. De 3 die je hier ziet zijn als beste naar voren gekomen. Ze zijn dus allemaal van hoge kwaliteit. Toch weten we dat gebruikers verschillende wensen, behoeften en budgetten hebben. Daarom hebben we de selectie van beste afgestemd op verschillende voorkeursfactoren, zodat je de bel kan vinden die het best bij jouw situatie past.

Beste prijs-kwaliteit verhouding

Een draadloze witte elro deurbel met een witte gong

ELRO DB3000 Draadloze Deurbel Set

Batterij | zwart of wit | inclusief gong

9.2/10
4.7/5

We vinden dat de Elro DB3000 de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft van alle deurbellen die wij hebben onderzocht. Deze draadloze bel werkt in een handomdraai, heeft een gong en je kan het volume en deuntje precies instellen zoals jij het wilt.

Doordat dit model op batterijen werkt kan je hem overal op de deurpost plaatsen. Je kan zelf kiezen of je hem met schroeven wilt bevestigen of met de bijgeleverde kleefstrip. Daarna stop je de binnenontvanger in het stopcontact en is de bel gebruiksklaar. Heel simpel dus. 

Het fijne aan deze bel vinden wij dat je het volume zelf kan regelen. Mocht je een feestje hebben dan zet je het geluid simpel wat harder zodat er niemand voor een dichte deur blijft staan. Daarentegen kan je het geluid ook extra zacht zetten als je kindje slaapt. Er zijn niet veel deurbellen die over de functie beschikken, daarom maakt dit hem vrij uniek.

Ook kan je zoveel binnen ontvangers plaatsen als je wilt zodat je de deurbel altijd hoort, waar je ook in huis bent. De kwaliteit van deze deurbel is goed en je koopt hem voor nog geen €20. Een goede deal dus.

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Hoor de Bel ook in de tuin

Een witte honeywell met een draagbare gong en homebase

Honeywell Home DC313NHGP2

Batterij | wit | inclusief gong

9/10
4.5/5

We zijn enthousiast over de Honeywell Home deurbel omdat deze –  naast een ontvanger in het stopcontact, een hele handige draagbare ontvanger heeft. Je mist zo nooit iemand meer bij de voordeur, want de draagbare ontvanger neem je gemakkelijk mee in en rondom het huis. Op een heerlijke zomeravond hoor je de bel dus ook in de tuin. 

 

Deze deurbel is heel gemakkelijk te installeren. In de fabriek zijn alle elementen al verbonden. Het is dus een kwestie van de bel naast de deur hangen, de ontvanger in het stopcontact steken en je bent klaar. Je kan kiezen uit 6 melodieën en neemt de draagbare ontvanger gemakkelijk mee naar de zolder, naar schuur of de tuin. Super handig. 

Een verschil met de Elro bel hierboven is wel dat het maximale geluid van deze Honeywell deurbel 84 decibel is. Sommige gebruikers vinden dat aan de lage kant. De Elro deurbel heeft bijvoorbeeld een maximum van 110 decibel. Ga dus na of de 84 decibel luid genoeg is voor in jouw huis. 

Al met al, is dit een hele goede deurbel van Honeywell die je door de draagbare ontvanger overal zal horen. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Budget keuze bedraadde deurbel

Een klassieke zwarte simpele bel met witte button

Honeywell Home Dimex

Bedraad | zwart | geen gong bijgeleverd

8.9/10
4.5/5

We raden de Honeywell Home Deurbel aan mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige deurbel die gewoon doet wat hij moet doen. 

We horen nog wel eens van mensen met een bel op batterij dat deze niet stevig zijn, soms zelfs uit de houder vallen bij een windvlaag of makkelijk gestolen kunnen worden. Daar zal je bij deze klassieke bedraadde deurbel van Honeywell geen last van hebben.  Deze deurbel heeft een duurzame behuizing en bevestig je stevig met schroeven aan de muur, daardoor is deze bestendig is tegen allerlei weersomstandigheden en gaat deze lang mee. 

Het aansluiten van de twee draadjes kan zelfs een beginnende doe-het-zelver. Het enige wat je nodig hebt zijn een schroevendraaier, een boor en wat tijd. 

Kortom, dit is een hele degelijke en klassieke deurbel waar je na installatie niet meer naar om zal hoeven kijken. En dat ook nog eens voor een ontzettend lage prijs. Daarom hebben wij deze deurbel gekozen als beste bedraadde budget deurbel. 

Belangrijke eigenschappen

Om rekening mee te houden 

Veel gestelde vragen

We hebben veel verschillende deurbellen onderzocht en vergeleken. Uiteindelijk vinden wij dat de ELRO DB3000 Draadloze Deurbel Set de beste prijs-kwaliteit verhouding heeft. 

Lees de uitgebreide review hierboven

We hebben allerlei draadloze deurbellen onderzocht en vergeleken om erachter te komen welke het beste is. Uiteindelijk zijn wij tot de conclusie gekomen dat de ELRO DB3000 Draadloze Deurbel Set de beste draadloze deurbel is. 

Lees de uitgebreide review hierboven.

Als je een deurbel wilt kopen moet je op een aantal zaken letten, zoals: 

  • Het type: wil je een traditionele deurbel, een slimme of een videodeurbel?
  • De stroomvoorziening: wil je een bedraad model of liever een op batterij? 
  • Het geluidsvolume: afhankelijk van de grootte van je huis is het handig om te bedenken hoe luid de bel moet zijn. 
  • Het uiterlijk: heb je liever een modern model of een klassieke? 
  • De installatie: bekijk vooraf hoe je deurbel moet installeren zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Gerelateerde artikelen

Een man en vrouw die naar een Ring videodeurbel zwaaien. 
Slimme deurbel

Ring Deurbel

De Ring deurbel is een slimme deurbel die een grote verandering heeft gebracht in de manier waarop we bezoekers verwelkomen en ons huis beveiligen. Met

Een houten voordeur met daarnaast een witte muur met Eufy deurbel.
Slimme deurbel

Eufy deurbel

Een Eufy deurbel is een hele goede investering voor je huis. De videodeurbel helpt je te weten wanneer er iemand aan je deur staat, ook

Een klein meisje die het knopje van een Google Nest deurbel indrukt.
Slimme deurbel

Google deurbel

Google deurbellen met camera worden steeds populairder omdat de slimme deurbel naast gemak ook beveiligingsvoordelen heeft. Je ziet op je telefoon wie er aanbelt en